News Flash:

Primaria respinge proiectul PDL de transformare a centrului Timisoarei

28 Octombrie 2013
1349 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Nicolae Robu spune ca a respins proiectul prezentat vineri de catre PDL, de tranformare a centrului orasului, in care Catedrala sa fie plasata in “centrul centrului”, iar traficul rutier sa fie redirectionat pe malul Begai.

Proiectul PDL a fost prezentat vineri, de catre consilierul local Stefan Sandu si prevedea o zona pietonala in fata Catedralei si directionarea traficului rutier printr-un subpasaj, pe malul Begai, pe sub parcul din spatele lacasului de cult. De asemenea, acelasi proiect prevedea mutarea liniei de tramvai in Parcul Central.

Proiectul prezentat de PDL ar urma sa costa intre 4 si 5 milioane de euro.

Propunerea pedelistilor a fost respinsa categoric de catre primarul Nicolae Robu care spune ca are “in minte”, propriul proiect, chiar daca e mai costisitor. Principalul motiv pentru care propunerea PDL nu a fost aprobata de edil, il reprezinta parcurile din zona centrala.

“Am respins acest proiect pentru ca nu pot accepta pentru nimic in lume distrugerea parcurilor Timisoarei, iar proiectul ar provoca cel putin doua distrugeri grosolane, pe care, sunt convins, timisorenii, ca si mine, nu le-ar tolera niciodata. Este vorba, pe de o parte, de distrugerea Parcului Central prin traversarea lui de linia de tramvai, cu tot ce acest lucru si traficul in sine ar comporta, iar pe de alta parte, de distrugerea unei bune parti din Parcul Catedralei, precum si a farmecului malului drept al Begai si, mai mult, a sinergiei celor doua maluri in zona respectiva, prin realizarea unei artere auto (splai) intre Podul Catedralei si Podul P-tei Maria“, spune Robu.

Dar cum arata propriul proiect al primarului? Acesta presupune subpasaj in Piata Operei si zona pietonala in fata primariei.

“Eu impartasesc ideea ca zona din jurul Catedralei trebuie sa devina in timp pietonala, dar acest lucru trebuie sa se intample dupa un proiect corect, chiar daca mai costisitor. Ii am in minte principalele repere -(I) scoaterea din uz a liniei de tramvai dintre P-ta Maria si Spitalul de Copii si ducerea traseelor 1 si 2 de la Gara de Nord la Spitalul de Copii pe Bd. Republicii, pe o noua linie, pe care deja am si propus-o, (II) subpasaj auto “in trei” intre Spitalul de Copii, Podul Catedralei si Podul P-tei Maria, (III) trei parcari la sol deasupra acestuia, (IV) zona pietonala in fata Primariei, etc.- si il voi prezenta dupa ce, pe baza lor, specialistii il vor fi elaborat. Evident: varianta mea de proiect va lasa intacte toate parcurile, precum si malurile Begai“, a concluzionat primarul.

 


catedrala proiectul pdl nicolae robu robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009041 (s)