News Flash:

Romania trebuie sa se conecteze la Uniunea Europeana prin autostrazi, altfel va fi lasata in urma

24 Octombrie 2013
1303 Vizualizari | 0 Comentarii

Romania trebuie să aibă ca priorităţi imediate terminarea autostrăzii Transilvania şi a coridorului IV pan-european pentru a se conecta la infrastructura Uniunii Europene, întrucat Romania şi Bulgaria sunt singurele ţări din UE fără astfel de conexiuni, altfel riscand să fie lăsate în urmă.

"In ceea ce priveşte procesul de integrare în Uniunea Europeană, suntem parte a Uniunii Europene, dar dacă ne uităm la infrastructură, suntem în afara ei. Noi şi Bulgaria suntem singurele ţări care nu suntem legate cu autostradă la Uniunea Europeană. De aceea, terminarea autostrăzii Transilvania, coridorul IV pan-european sunt prioritare", a declarat joi Marcel Heroiu, specialist în dezvoltarea socială în cadrul grupului Banca Mondială pentru Europa şi Asia Centrală, la o conferinţă pe tema dezvoltării regionale organizată la Arenele BNR.

El a arătat că Bulgaria şi-a construit deja autostrada, care se leagă de Serbia, iar Romania este ocolită.

"Dacă nu ştim să dezvoltăm şi să ne racordăm la infrastructura de transport majoră a Uniunii Europene, vom fi lăsaţi în urmă în anii viitori. Acum suntem parte a Uniunii Europene, dar suntem la periferie", a avertizat Heroiu.

Oficialul Băncii Mondiale apreciază că, dacă Romania va încuraja extinderea UE prin includerea Moldovei, Ucrainei, Turciei, Serbiei, va putea deveni un centru al fluxurilor comerciale şi va trece de la o poziţie periferică la una mai centrală în cadrul UE.

mediafax


romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006343 (s)