News Flash:

Lucrările avansează rapid

Pe Calea Bogdăneștilor au fost așternute primele straturi de pământ vegetal pentru înierbarea liniei de tramvai

31 Mai 2023
238 Vizualizari | 0 Comentarii

Lucrările pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara avansează rapid, iar primele straturi de pământ vegetal pentru înierbarea liniei de tramvai au fost deja așternute. Este estimat că șantierul se va închide până la finalul anului curent. În luna aprilie, constructorul a instalat primul tronson de linie de tramvai, lucrând simultan la finalizarea trotuarelor, carosabilului, pistelor pentru biciclete și drumurilor laterale.

Proiectul de montare a liniei de tramvai pe Calea Bogdăneștilor a început în ianuarie 2023, cu lucrări de înlocuire a aproximativ 5 km de conducte de apă și 4 km de conducte de canalizare. De asemenea, s-a efectuat lucrări pentru rețeaua electrică și iluminatul public, inclusiv montarea stâlpilor de iluminat eficient energetic.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai și a carosabilului de pe Calea Bogdăneștilor a fost semnat în iunie 2020, cu Asociația Sylc Con Trans - Longhersin - Matrix Computers - Lile Service General Construction - Optotel Com - Electric Rail Project - Instal Group - Cons Electrificarea Instal - Madi FHVAC - Swarco Traffic România. În primăvara anului 2021, s-a dat startul efectiv lucrărilor.

Valoarea totală a lucrărilor de pe Calea Bogdăneștilor se ridică la 149 de milioane de lei, din care 90 de milioane sunt cofinanțate cu fonduri europene, iar 59 de milioane de lei sunt asigurate prin Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În primăvara anului trecut, autoritățile locale au anunțat că lucrările pe Calea Bogdăneștilor au atins 50% din progres. În urma organizării șantierului, linia de tramvai și traversele de beton au fost demontate, iar stâlpii de susținere pentru linia de contact a tramvaielor au fost scoși. În același timp, au fost realizate lucrări la rețeaua de apă, branșamentele, rețeaua de canalizare, cea electrică și cea de gaz. Până în luna aprilie 2023, două treimi din lucrări erau finalizate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004261 (s)