News Flash:

Patriarhul Daniel a sfintit cele sase clopote ale Catedralei Mantuirii Neamului

4 Septembrie 2018
910 Vizualizari | 0 Comentarii
patriarhul daniel1

Cele sase clopote ale Catedralei Mantuirii Neamului au fost sfintite, luni, intr-o slujba oficiata de Patriarhul Daniel, anunta Patriarhia Romana. Clopotele urmeaza sa fie montate in turnul „Clopotnita” de pe fatada de vest a noii Catedrale Patriarhale.
"Luni, 3 septembrie 2018, intre orele 09:45 – 10:30, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a savarsit slujba de sfintire a celor sase clopote ale Catedralei Nationale, aflate la sol. Acestea urmeaza sa fie montate, in zilele urmatoare, in turnul „Clopotnita” de pe fatada de vest a noii Catedrale Patriarhale, la o inaltime de 60 de metri, impreuna cu structura lor metalica. Sfintirea exterioara a clopotelor, oficiata astazi (luni-n.r.), va fi urmata de sfintirea lor interioara si a clopotnitei, dupa ce acestea vor fi instalate in turnul „Clopotnita”" se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane, remis luni MEDIAFAX.

Clopotele au fost realizate in fabrica Grassmayr din Innsbruck, Austria si au o garantie de 15 ani si o durata de viata apreciata la peste 400 ani, mai spun reprezentantii Patriarhiei. Ele au ajuns in tara pe 19 mai 2017 si cantaresc impreuna 33 de tone.

Acestea au fost platite exclusiv din banii Patriarhiei, nu din fonduri publice, mai arata sursa citata.


"Clopotul cel mare, dedicat „Eroilor Neamului”, are o greutate de peste 25 de tone, cu o inaltime si un diametru de circa 3 metri. Acesta va putea fi auzit pe o raza de 15 km la evenimentele si sarbatorile importante. In ceea ce priveste calitatea sunetelor, aceasta este asigurata prin puritatea aliajului de bronz utilizat de turnatoria din Tirol, 78% cupru electrolitic cu puritatea de 99,99% si 22% staniu electrolitic, cu aceeasi puritate" arata Patriarhia Romana.

Pe fiecare dintre cele sase clopote sunt inscriptionate stema Patriarhiei, chipul in efigie al Patriarhului Daniel, precum si inscriptia: „Binecuvantarea Patriarhului Daniel al Romaniei pentru Catedrala Nationala – Centenar 1918 – 2018”.

Catedrala Mantuirii Neamului va fi sfintita pe 25 noiembrie, in prezenta a sute de invitati, inclusiv patriarhii tuturor Bisericilor Ortodoxe, printre care Patriarhul Kirill, de la Moscova, Patriarhul Bartolomeu, de la Constantinopol si toti conducatorii Bisericilor Ortodoxe din Europa. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006170 (s)