News Flash:

Dragnea, despre postarea lui Valcov: O actiune nefericita, nu cred ca trebuie sa demisioneze

4 Septembrie 2018
885 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a raspuns, luni, la declaratiile Gabrielei Firea privind spionajul in PSD. El i-a cerut primarului Capitalei sa faca plangeri sau sa aduca dovezi pentru a-si sustine adfirmatiile. Legat de postarea lui Darius Valcov, in care acesta a folosit elemente naziste, Dragnea a spus ca aceasta a fost nefericita, dar ca nu crede ca fostul ministru trebuie sa demisioneze. Totodata, potrivit liderului PSD, comisarul european Corina Cretu regreta discutia pe care a avut-o cu Gabriela Firea. Tot cu aceasta ocazie, Dragnea l-a criticat pe Tudorel Toader, acuzandu-l ca nu a dus la capat ordonanta care permitea actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul.

Despre postarea lui Vâlcov:  O acţiune nefericită, nu cred că trebuie să demisioneze

Preşedintele PSD a spus că nu crede că Darius Vâlcov trebuie să plece din Guvern din cauza postărilor de pe Facebook, deşi spune despre acestea că sunt nefericite.

„Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea lui Vâlcov), cred că a fost o acţiune nefericită, dar să îi tratăm pe toţi în acelaşi registru sau cu aceeaşi măsură. Nu am văzut inflamări în toţi anii în care s-au dat publicităţii rechizitorii. Înţeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să îşi dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere", a declarat Liviu Dragnea.

Legat de postarea lui Vâlcov, ce spunea că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler, Dragnea a mai spus: "în virtutea faptului că sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva”.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a reacţionat luni la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage după sine şi încuraja totodată derapaje grave", avertizează aceştia.

Membrii Institutului reamintesc că promovarea, în spaţiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidenţa Legii nr. 217/2015, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut duminică un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.


valcov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005627 (s)