News Flash:

Parlamentul European a votat interzicerea fabricarii masinilor pe motorina. De cand va intra in vigoare reglementarea

9 Iunie 2022
405 Vizualizari | 0 Comentarii
masini

Parlamentul European a aprobat miercuri dupa-amiaza un proiect elaborat de Comisia Europeana care prevede norme stricte privind emisiile de dioxid de carbon, astfel ca motoarele cu ardere interna nu vor mai putea fi montate pe vehicule produse incepand din anul 2035.

"Vot istoric in Parlamentul European: deputatii se pronunta pentru interzicerea motoarelor cu ardere interna la vehicule noi din 2035", a reactionat Comisia Europeana, amintind ca prezentase aceasta propunere in iulie 2021, in cadrul setului de masuri pentru reducerea poluarii.

Practic, Parlamentul European ar vrea sa nu mai poata fi fabricate masini echipate cu motoare pe benzina si motorina din 2035. Vehiculele cu ardere interna inmatriculate pana atunci vor ramane insa in circulatie pana la un termen care urmeaza sa fie stabilit, noteaza site-ul Tagesschau.de.

Insa Parlamentul European nu este for decizional unic. Consiliul Uniunii Europene, in care sunt reprezentate statele membre, se va pronunta pana la sfarsitul acestei luni asupra planului propus de Comisia Europeana si probabil vor aparea obiectii, astfel ca va trebui elaborat un nou proiect, care sa fie agreat atat de Parlamentul European, cat si de Consiliul Uniunii Europene.

Opozitia germana a criticat deja initiativa, notand ca Parlamentul European nu accepta nici noi tipuri de carburanti ecologici. "Partidul Verzilor, liberalii si social-democratii se inscriu, din pacate, pe drumul spre electromobilitate", a reactionat eurodeputatul german Jens Gieseke, din cadrul Uniunii Crestin-Democrate (CDU).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008344 (s)