News Flash:

Timișorenii vor va parcare supraetajată

Parcarea recuperată de Primăria Timişoara de la fraţii Cristescuva fi reamenajată

9 Mai 2023
204 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timişoara a reușit să recupereze parcarea din spatele magazinului Bega, după un proces îndelungat cu frații Cristescu. Aceasta urmează să fie transformată într-o parcare cu mai multe niveluri. Numărul exact de locuri și regimul de înălțime vor fi stabilite în urma studiilor specializate, care vor fundamenta investiția publică.

TIMPARK, Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara, a anunțat intenția de a achiziționa serviciile de proiectare (faza SF+PT+DDE+DTAC+DTOE) pentru obiectivul de investiții "Parcare multinivel Cetate".

Proiectul va utiliza suprafața actuală a parcării de la sol de pe strada Carol Telbisz și va oferi un minim de 250 de locuri de parcare.

„Imediat ce am câștigat în instanță și am recuperat parcarea de lângă Parcul Civic, am cerut celor de la TIMPARK să pregătească licitația pentru o nouă parcare. Colegii mei s-au mișcat repede. Dăm drumul la licitație și așteptăm oferte pentru proiectare, ca să realizăm cât mai curând o parcare cu mai multe nivele în zona centrală. De ea vor beneficia atât timișorenii, cât și vizitatorii și vor putea afla numărul de locuri disponibile, printr-un sistem inteligent de monitorizare”, declară primarul Dominic Fritz.

Proiectul de acces în zona de parcare se află în desfășurare, iar strada Carol Telbisz face parte din obiectivul de investiție publică "Reorganizare parcări și spațiu public Proclamația de la Timișoara". Această achiziție a fost realizată de TIMPARK prin contractul de achiziție publică numărul 7564 din 28.12.2022.

Situl analizat este caracterizat de o complexitate ridicată și se află în zona de monumente a cartierului urban "Cetatea Timișoarei". Evaluarea ofertelor va fi realizată pe baza celui mai bun raport calitate-preț.

“Criteriile de evaluare încurajează calitatea și favorizează ofertanții care dețin în portofoliu premii câștigate în urma concursurilor de soluții de arhitectură și proiecte realizate de parcări supraetajate”, declară reprezentanţii TIMPARK.

Regimul de înălțime și numărul exact de locuri vor fi determinate în urma studiilor de specialitate, care vor oferi baza investiției publice. Achiziționarea va avea loc prin procedeul "licitație deschisă", iar documentația corespunzătoare poate fi consultată pe site-ul e-licitatie.ro. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pentru data de 15 iunie 2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007698 (s)