News Flash:

Operatie in premiera la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara

23 Octombrie 2013
1357 Vizualizari | 0 Comentarii

Chirurgii cardiaci din Timisoara vor încerca sa-i salveze viata unui tanar prin cea mai noua metoda miniminvaziva. Ei vor fi ajutati de chirurgul specialist Igor Koncar, din Belgrad
Vineri, 1 noiembrie, medicii chirurgi cardiaci de la Clinica de Chirurgie Cardiaca din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, în frunte cu prof. dr. Marian Gaspar, împreuna cu chirurgul specialist Igor Koncar, din Belgrad, vor încerca sa-i salveze viata unui tanar de 30 de ani, care sufera de anevrism de aorta descendenta.
Ei vor aplica una dintre cele mai moderne metode: îi vor plasa un stent-graft, adica o proteza tubulara, printr-o interventie miniminvaziva. “Va veni alaturi de noi un coleg din Belgrad, dr. Igor Koncar. A mai fost de doua ori si a operat la institutul din Timisoara, pentru cazuri acute. Acum e un caz cronic. Pe acest tanar, pentru a-i fi mai usor, nu vrem sa îl operam clasic. Ii punem aceasta proteza speciala pe dinauntru”, a declarat dr. Marian Gaspar, seful sectiei de Chirurgie Cardiaca.


metoda miniminvaziva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005198 (s)