News Flash:

Casa de Sanatate Timis ia masuri impotriva fraudei din spitale

23 Octombrie 2013
1232 Vizualizari | 0 Comentarii

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Timis a decis largirea masurilor antifrauda implementate în cursul lunii iulie la nivelul spitalelor din aria de competenta, ca urmare a numarului mare de sesizari venite din partea asiguratilor si a controalelor efectuate la furnizorii de servicii medicale.

Astfel, în vederea verificarii facile a realitatii serviciilor medicale efectuate si pentru o gestionare mai eficienta a fondurilor spitalelor în interesul bolnavilor, CJAS Timis a obligat spitalele ca pe langa raportarea pe care o depun lunar, sub semnatura proprie, în ceea ce priveste realitatea si exactitatea serviciilor efectuate, sa depuna în plus si o baza informatica cu adresa si cu numarul de telefon al pacientilor carora le-au acordat servicii medicale.

'Aceasta masura, initiata înca din luna iulie pentru spitalele din judetul Timis, va fi completata cu obligativitatea furnizorilor de servicii medicale din unitatile spitalicesti private de a depune la CJAS Timis odata cu raportarea si o copie dupa factura de coplata, tot în vederea verificarii realitatii serviciilor medicale prestate', a declarat pentru AGERPRES Mariana Marcu, purtator de cuvant al CJAS Timis.

De asemenea, aceasta masura va fi extinsa si la celelalte categorii de asistenta medicala: asistenta medicala de specialitate, asistenta medicala primara etc.

Recent, directorul unui spital privat din Timisoara si asistenta sefa au fost pusi sub acuzare de magistrati pentru infractiunea de înselaciune în forma continuata, respectiv complicitate la aceeasi infractiune. Cei doi au creat un prejudiciu de 150.000 de lei prin raportarea la CJAS Timis a unor date nereale privind internari ale unor pacienti fictivi. AGERPRES


cjas timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006768 (s)