News Flash:

Lucrurile se vor simplifica pentru firmele mici!

Luni, 4 martie, s-au făcut ultimele teste la e-Factura simplificată

7 Martie 2024
102 Vizualizari | 0 Comentarii


Ultimele teste pentru aplicația simplificată destinată firmelor mici, care nu emit un număr mare de facturi, au avut loc luni. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat la Palatul Parlamentului. că e-Factura simplificată va fi disponibilă pentru utilizare începând de miercuri.

„Astăzi am avut ultimele teste pe e-Factura minimal. Sper ca începând de miercuri să poată să fie folosită de către toţi.

Înseamnă că am simplificat-o la maxim. Ca să aveţi o imagine asupra a ceea ce înseamnă simplificarea – am redus numărul de câmpuri de la 160 la 50, astfel încât contribuabili mici să poată să folosească e-Factura şi să fie mult mai prietenoasă sau pot să folosească astfel încât astăzi cele 50 de milioane de facturi cu o valoare de peste 550 de miliarde de lei să deservească statul român în colectarea impozitelor şi taxelor”, a afirmat Marcel Boloş.

Ministrul a menționat că ia în considerare mai multe măsuri de monitorizare.

„Măsurile pe care noi le-am avut în trecut – cele care ţin de plafonarea cheltuielilor sau cele care ţin de anumite tipuri de cheltuieli care să fie în anumite limite – sunt prematur de discutat acum. Trimestrul I va fi hotărâtor pentru ceea ce va însemna măsuri noi sau, dimpotrivă, vom putea merge cu execuţia bugetară aşa cum am stabilit-o pe parcursul întregului an”, a menționat ministrul Finanţelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004924 (s)