News Flash:

O primarie din Botosani nu mai are bani pentru ultimele patru luni ale anului

23 August 2018
833 Vizualizari | 0 Comentarii
buget

Primaria Dimacheni din judetul Botosani nu mai are bani pentru acoperirea cheltuielilor pe ultimele patru luni ale anului. Aceeasi situatie a fost inregistrata si anul trecut cand, cand bugetul comunei a ramas gol dupa majorarile salariale din 1 iulie.
Conducerea Primarei Dimacheni din judetul Botosani a cerut Consiliului Judetean Botosani alocarea sumelor necesare acoperirii cheltuielilor de functionare pe ultimle patru luni ale anului, dupa ce banii primiti pana acum asigura doar cheltuielile pentru luna august.

“Avem probleme cu banii din 2016 cand am fost faultat, ca sa zic asa, de Consiliul Judetean si in 2017 de Directia de Finante Publice. M-au taiat de la buget si eu merg cu datorii de la un an la altul... Eu am facut o scrisoare prin care am solicitat suplimentarea bugetului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Dimacheni, Stefan Cojocariu.

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Costica Macaleti, spune ca, din judet, numai reprezentantii Primariei Dimacheni l-au instiintat ca nu mai au resurse finaciare pentru ultimele patru luni ale anului si ca problema va fi rezolvata la rectificarea bugetara, cand urmeaza sa li se asigure bani pentru functionare.
“Cand se imparte bugetul la inceputul anului li se aloca primariilor bani de la Consiliul Judetean pentru partea de cofinantare a investitiilor. Partea de functionare o acorda Guvernul prin Ministerul Finantelor si prin Directia de Finante locala. Nu au ramas UAT-uri in Romania sa nu aiba bani de functionare, de aceea domnul primar trebuie sa aiba rabdarea necesara ca la rectificarile bugetare sa primeasca banii necesari”, a declarat presedintele Consiliul Judetean Botosani, Costica Macaleti.

Probleme cu banii au existat la Dimacheni si anul trecut dupa majorarile salariale de la 1 iulie cand, numai pentru plata celor 15 angajati ai institutiei, era nevoie de o suma lunara de 90.000 de lei.

Autoritatile judetene sustin ca la Dimacheni situatia este deosebita deoarece comuna este mica, are sub 1.500 de locuitori si nu are alte resurse financiare in afara de alocarile pe care le primeste de la Consiliul Judetean Botosani si de la Finante.


botosani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006494 (s)