News Flash:

O noua actiune de dezinsectie, la Timisoara. Ce substante vor fi folosite

21 Aprilie 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
deratizare

O noua actiune de dezinsectie va avea loc la Timisoara, saptamana viitoare. Se va stropi de la sol pentru combaterea tantarilor si larvelor. Atentie! Toti oamenii trebuie sa faca dezinsectie si deratizare in gospodariile proprii.

Primaria Timisoara a programat o noua actiune de dezinsectie terestra, in perioada 26 aprilie – 4 mai, in intervalul orar 21 – 6, pentru combaterea tantarilor si de larvicidare pe domeniul public al municipiului Timisoara. Prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrari este societatea Coral Impex SRL.

Produsele folosite:

Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrina, pentru combaterea tantarilor adulti, pentru serviciul de dezinsectie terestra;
Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru serviciul de larvicidare.
Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Atentie! Crescatorii de albine sunt rugati sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire. Cetatenii sunt rugati sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor in timp ce se pulverizeaza solutiile.

„Pentru ca tratamentele sa aiba o eficienta ridicata, facem un apel la toti cetatenii municipiului sa ia masuri urgente de efectuare a curateniei in gospodariile proprii si lucrari de combatere a mustelor, tantarilor si a altor insecte producatoare de disconfort”, spun cei de la PMT.

Conform HCL 371/2007, timisorenii care nu iau aceleasi masuri risca amenzi cuprinse intre 500 si 2.500 de lei. In cazul in care conditiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfasurare a acestei actiuni va fi extinsa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007125 (s)