News Flash:

Invitație la teatru!

Astăzi, 8 Martie, la Teatru "Merlin" începe Festivalului Național de Teatru Școlar în Limba Spaniolă

8 Martie 2024
111 Vizualizari | 0 Comentarii


Festivalul Național de Teatru Școlar în Limba Spaniolă, găzduit de Teatrul „Merlin” la data de 7 martie 2024, este un eveniment deosebit pentru comunitatea școlară. Începând de mâine, 8 martie, sediul teatrului de pe Bulevardul Regele Carol I nr. 3 va găzdui timp de două zile acest festival important, aflat acum la cea de-a XVIII-a ediție. Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei, prin intermediul Biroului Atașat pentru Învățământ, în colaborare cu Ministerul Educației din România.

La acest festival de înaltă calitate participă grupuri de teatru alcătuite din elevi care provin din cele zece secții bilingve spaniole existente în prezent în România. Ceremonia oficială de deschidere va avea loc vineri, 8 martie, la ora 9. Elevii reprezentanți ai diferitelor școli, precum Colegiul Național Iulia Hașdeu din București, Liceul Miguel de Cervantes din București, Colegiul Național Carol I din Craiova și altele, se vor întâlni pe scenă pentru a împărtăși bucuria teatrului și pentru a-și demonstra talentul.

Organizatorii explică că Festivalul Național de Teatru Școlar în limba spaniolă își propune să promoveze valori educative precum conviețuirea și colegialitatea, dar și să stimuleze spiritul creativ și artistic al elevilor. Arta dramatică nu este doar un instrument ideal pentru cultivarea acestor valori sociale și comunicative, ci și pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice și pentru familiarizarea cu exemple clasice și contemporane de literatură spaniolă.

Participanții vor aduce în fața publicului selecții din lucrările unor autori precum Aurora Parrilla Camacho, Enrique Jardiel Poncela, Federico García Lorca, Alejandro Casona, Miguel Mihura, Carmen de Burgos, Antonio Buero Vallejo și Juan Mayorga.

Sâmbătă, de la ora 13:30, se va desfășura ceremonia așteptată cu mult a decernării premiilor, o recunoaștere a efortului depus de către actorii entuziaști. Cei pasionați de limba și cultura spaniolă, precum și susținătorii tinerilor actori, au acces gratuit la spectacole.

Toate evenimentele organizate de Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara sunt sprijinite de Consiliul Județean Timiș.

Accesul la eveniment este gratuit și deschis tuturor celor interesați de limba și cultura spaniolă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005135 (s)