News Flash:

Invitație la cântec și dans!

O nouă ediție a Festivalului Hercules, în perioada 3-7 iulie

25 Iunie 2024
85 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

 Dansatori din 29 de țări de pe trei continente: Europa, Asia și America de Nord, artiști de renume național și internațional, vor lua parte la Festivalul Internațional de Folclor „Hercules” din Băile Herculane, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Organizatorii fac din nou invitația la 7 zile de festival și la aniversarea a 55 de ani de existență a Ansamblului Folcloric „Semenicul”, unde cântecul și dansul din întreaga lume se întâlnesc cu voia bună și tradițiile fiecărei țări participante. O dată pe an, Valea Cernei devine valea folclorului, în frumoasa stațiune Băile Herculane, care rămâne un loc plin de farmec și energie pe perioada festivalului, asigurând vizitatorii că vor avea parte de o experiență de neuitat.

ie că sunt turiști sau localnici, toți sunt așteptați cu brațele deschise să se bucure de tradițiile și frumusețile acestei stațiuni cu o istorie bogată. Aceștia garantează că în perioada 3-7 iulie vă veți umple sufletul cu bucuria folclorului și veți fi captivați de magia Băilor Herculane, la cel mai vechi festival internațional de folclor „HERCULES”.

Cu siguranță veți avea parte de momente de neuitat și veți pleca acasă cu amintiri prețioase din această călătorie în universul cultural și tradițional românesc. Festivalul începe cu o paradă a portului popular, pornind de la Statuia lui Hercules, prin Centrul istoric și până în Centrul modern al stațiunii.

Aici, în fiecare zi a festivalului, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Vicol, ansamblurile folclorice de cântece și dansuri prezintă unul sau mai multe dansuri tematice, în care actul artistic devine „o călătorie uimitoare și spectaculoasă” ce invită fiecare spectator, fiecare turist să descopere istoria, obiceiurile și tradițiile unui popor. Costumele populare purtate de dansatorii ansamblurilor folclorice din Banatul Montan, participante la festival, sunt „o fereastră deschisă” spre inimile turiștilor, după cum declară organizatorii.

Vor veni artiști din toate colțurile lumii, iar din România toate zonele vor fi reprezentate de artiști renumiți, printre care Mioara Velicu - Moldova și Niculina Stoican - Oltenia. Timp de cinci zile vor fi prezente ansambluri de renume din Mexic, Columbia, Portugalia, Ucraina și Serbia, dar și ansambluri de notorietate din țară și, nu în ultimul rând, ansamblurile județului Caraș-Severin, care vor completa evenimentele ce vor avea loc în fiecare seară la teatrul de vară din Băile Herculane.

De asemenea, „va fi prezentă la festival și  fanfara marinei navale de la Constanța, care rămâne în stațiunea Băile Herculane pe întreaga perioadă a festivalului, ei având un program aparte. Anul trecut au făcut o figură extraordinară. Anul acesta vor reveni la Herculane și vor avea, pe lângă momentele de pe scenă, recitaluri în punctele cheie ale orașului Băile Herculane, unde există un nucleu mare de turiști”, a afirmat managerul CJCPCT Caraș-Severin, Dan Mirea.

Cei 55 de ani de existență ai Ansamblului „Semenicul” în Banatul Montan vor fi sărbătoriți pe 6 și 7 iulie, când toți foștii membri ai ansamblului, veniți din toate colțurile lumii, se vor reuni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006195 (s)