News Flash:

Factori de luat în considerare când alegi o pompă hidraulică

18 Iunie 2024
90 Vizualizari | 0 Comentarii

Într-un sistem hidraulic pompa reprezintă elementul principal care face posibilă transformarea presiunii lichidului folosit în forță mecanică în așa fel încât acțiunile de ridicare și basculare să poată avea loc în parametri optimi. Aceste sisteme permit buna funcționare a utilajelor de mare tonaj care efectuează sarcini grele și manipulează încărcături de mare tonaj, motiv pentru care alegerea componentelor trebuie efectuată în conformitate cu cerințe stricte de lucru pentru a putea obține performanță și randament ridicat. Analizează oferta Sisteme Hidraulice SRL și descoperă gama de pompe hidraulice pentru vehicule potrivite pentru orice aplicație industrială și nu numai!

Importanța ratei de flux și a presiunii în selecția pompei hidraulice

Buna funcționare a pompei și adaptarea acesteia la cerințele de lucru în funcție de aplicația efectuată depinde de doi parametri principali: debitul și presiunea lichidului hidraulic în circuit. Cantitatea de lichid care circulă în sistem la intervale regulate de timp și viteza cu care aceasta ajunge în punctul final al sistemului determină cantitatea de forță mecanică generată. Cu alte cuvinte, în funcție de capacitatea pompei este determinată puterea de acțiune a utilajului, ceea ce înseamnă că cei doi factori stabilesc cantitatea de marfă care poate fi ridicată și basculată, dar și înălțimea la care pot fi efectuate aceste operațiuni.

Cum influențează tipul de fluid hidraulic alegerea pompei

Utilizarea forței hidraulice în numeroase aplicații industriale și nu numai a dus la dezvoltarea masivă a pieței de sisteme și elemente hidraulice în așa fel încât să fie satisfăcută o gamă cât mai largă de nevoi și cerințe de lucru. Drept urmare, alegerea componentelor se face atât în funcție de utilajul la care urmează să fie montate, de aplicațiile ce urmează a fi efectuate, dar și lichidul care se folosește pentru transferul de energie.

Una dintre cele mai căutate și utilizate variante de pompe hidraulice sunt cele care funcționează pe bază de apă, date fiind costurile mici de utilizare și întreținere, dar și gradul ridicat de versatilitate al acestora. Al doilea cel mai utilizat lichid hidraulic este uleiul care performează mai bine decât apa în condiții dificile de lucru pentru că are o vâscozitate mai mare. Asta înseamnă că poate asigura un transfer de energie mai mare în același interval de timp, fără a implica costuri foarte mari.

În principiu, fiecare pompă este proiectată pentru a funcționa cu un anumit tip de lichid în funcție de mecanismul încorporat, ceea ce înseamnă că alegerea finală se face pe baza nevoilor specifice de lucru. Pompele pe bază de apă sunt potrivite în cazul aplicațiilor ușoare care nu necesită o forță mare pentru a putea fi efectuate, în timp ce pompele cu ulei se recomandă în cazul hidraulicii performante unde este nevoie de un control strict al modului de funcționare a sistemului pentru a genera rezultatele dorite.

Considerații privind costurile de înlocuire a pompei

O pompă aleasă și întreținută corect poate funcționa la capacitate maximă ani la rând, în așa fel încât costurile de achiziție să fie amortizate în scurt timp de la punerea în funcțiune. În cazul în care te afli în situația în care trebuie să înlocuiești o variantă veche, la Sisteme Hidraulice SRL găsești o gamă variată de opțiuni accesibile pentru orice buget. Fiecare achiziție se face pe baza unei oferte personalizate în așa fel încât să te asiguri că plătești un preț corect și te bucuri de un raport cost-beneficii cât mai avantajos.

Pentru a avea siguranța că iei cea mai bună decizie este recomandat să accesezi serviciul gratuit de consultanță de specialitate și să dai voie unui expert să te îndrume pe parcursul procesului de achiziție în așa fel încât toate nevoile și cerințele să fie acoperite fără să fie nevoie să faci investiții majore în acest sens.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004883 (s)