News Flash:

Timișorenii susțin sportul din oraș

O acțiune de protest a avut loc, joi, în fața Primăriei Timișoara, pentru „susținerea sportului” din oraș

19 Ianuarie 2024
135 Vizualizari | 0 Comentarii

Joi, în fața Primăriei Timișoara, a avut loc o acțiune de protest cu scopul de a susține sportul în oraș. Mai mulți locuitori din Timișoara s-au adunat în acea zi, manifestându-și nemulțumirile față de deciziile autorităților locale referitoare la infrastructura sportivă. Protesul a vizat distrugerea bazei de canotaj, demolarea unor facilități sportive și, în special, planurile de evacuare a sportivilor din Sala Olimpia.

Organizată de Clubul Sportiv Florin Teodorescu, care administrează sala de sport Olimpia, acțiunea a fost generată de expirarea contractului încheiat cu Primăria Timișoara acum câțiva ani, fără prelungire din partea autorităților locale.


„Cerem să nu se strice și sala de culturism și fitness de la Olimpia. Acolo este loc pentru toată lumea. Sunt 135 de sportivi care se antrenează, sunt 90 numai de handbaliști. Ăștia nu se antrenează acolo? Nu au nevoie de aparate? (…) Nu există polivalentă să nu aibă sală de forță, în lume, și faptul că e pe hol nu deranjează absolut pe nimeni”, a afirmat Florin Teodorescu, care deține sala de sport de la Olimpia.

În același timp, viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, s-a alăturat protestatarilor și a argumentat că sala de sport Olimpia operează într-un hol.

„Sala Olimpia nu va avea niciodată autorizație ISU. Deci, nu vom putea niciodată găzdui evenimente europene, câtă vreme în holul sălii nu se poate circula. Noi nu suntem avizabili ISU câtă vreme acea sală de sport funcționează acolo. Ea nu funcționează într-o sală de sport, e un hol care a fost închis, modificat de dvs. de-a lungul timpului, în care dvs. ați funcționat o perioadă cu contract, iar din 2018 nu mai aveți contract și practic ocupați acel spațiu fără să aveți un contract. Noi nu oprim pe nimeni, puteți să vă desfășurați activitatea într-o altă locație, dar în acea locație noi nu mai putem să închiriem. Nu mai putem să vă prelungim contractul în acea locație pentru că acea locație nu e o sală, e un hol. Dvs. nu mai aveți contract”, a declarat Ruben Lațcău.

Acțiunea de protest a primit sprijin și din partea AUR Timiș, cu unii dintre simpatizanții partidului prezenți în fața Primăriei Timișoara.

Protestatarii au fost invitați să participe la discuții în sediul instituției, iar acestea au durat aproximativ o oră. La finalul întâlnirii, s-a decis să se organizeze o întâlnire în ziua de luni, cu scopul de a identifica soluții pentru situația sălii de sport de la Olimpia.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006991 (s)