News Flash:

Protestul continuă

Tractoarele au ocupat joi seara parcarea de la Modex din centrul Timișoarei

19 Ianuarie 2024
136 Vizualizari | 0 Comentarii


Joi seara, mai multe tractoare au pătruns în orașul Timișoara și s-au îndreptat către centrul localității, ocupând parcarea de la Modex. Aceste utilaje agricole ale fermierilor au fost însoțite de echipaje ale Poliției. Intrarea tractoarelor în Timișoara s-a făcut prin trei puncte: Calea Aradului, Calea Lugojului și Calea Șagului.


Protestul fermierilor a ajuns în parcarea de lângă Castelul Huniade, situată în Piața Victoriei din Timișoara, unde s-au oprit. În acest loc, participanții la protest au instalat pancarte din lemn pe care se pot citi mesaje precum „Munca noastră, pâinea voastră” sau „Nu ne asociem cu partide”. La acest protest sunt prezenți fermieri din Timiș, iar unii dintre ei au venit chiar și din Caraș-Severin. Utilajele agricole vor rămâne în parcarea din centrul Timișoarei până în data de 24 ianuarie, deoarece până atunci autoritățile locale au aprobat accesul fermierilor la acest tip de manifestare.


„Timișoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest și pentru libera exprimare în România. De aceea, am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul orașului. Piața Victoriei e locul în care au început libertatea și democrația în România. Și rămâne locul oamenilor curajoși care se bat pentru drepturile lor legitime”, a menționat primarul Dominic Fritz.


În paralel, pe plan național, fermierii și transportatorii continuă negocierile cu reprezentanții Guvernului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005856 (s)