News Flash:

Veste bună pentru timișoreni!

64 de străzi din Timișoara vor beneficia de modernizarea iluminatului public

19 Ianuarie 2024
119 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a declarat că pe 64 de străzi din oraș se va efectua o modernizare a sistemului de iluminat public, iar în plus, sunt în curs de pregătire alte intervenții pe aproape 100 de artere.

Autoritățile au lansat o licitație publică pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe cele 64 de străzi. Proiectul include achiziționarea și instalarea a 2.783 de corpuri de iluminat economice, echipate cu sisteme de telegestiune individuale.

„Investim în modernizarea iluminatului public, tocmai pentru a rezolva multele probleme pe care le avem la acest capitol. Am lucrat la înlocuirea rețelei pe marile bulevarde, pe Aradului, Torontalului, Sever Bocu, Bogdăneștilor sau Cetății. Cu noua investiție vom avea lucrări de modernizare nu doar pe străzile principale, ci și pe cele din cartiere. Pregătim schimbarea iluminatului public pentru alte 68 de străzi și 24 de artere majore. Ținta noastră e să avem străzi mai sigure și să reducem semnificativ factura la curent, cu până la 70%”, a transmis primarul Dominic Fritz.


Contractul de finanțare are o durată de 18 luni, cu o valoare totală de aproximativ 14,7 milioane de lei, TVA inclus. Din această sumă, șase milioane de lei provin din finanțarea oferită de AFM, restul fiind asigurat din bugetul local. În absența contestațiilor la licitație, lucrările ar putea începe în vara acestui an. Primăria Timișoara implementează un plan extins de investiții pentru modernizarea și eficientizarea a peste 30% din totalul corpurilor de iluminat din oraș. Astfel, aproximativ 100 de străzi suplimentare sunt în faza de pregătire pentru a beneficia de modernizare în ceea ce privește iluminatul public.


„Astfel, vom avea corpuri de iluminat cu 70% mai eficiente și o reducere a consumului cu 2.300 MWh/an. Sistemul de telegestiune oferă numeroase avantaje: controlul intensității de la distanță, alerte pentru defecțiuni, treceri de pietoni și artere mari mai puternic iluminate, ajustarea intensității automat pe parcursul nopții”, a declarat instituția.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004870 (s)