News Flash:

Investiție de peste 1,7 milioane de euro realizată de Primăria Timișoara

Munipalitatea timișoreană va investi în realizarea unei hale moderne pentru întreținerea noile tramvaie

18 Ianuarie 2024
118 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara planifică să investească peste 1,7 milioane de euro în construirea unei noi hale de mentenanță, dedicată testării și întreținerii noilor tramvaie. Proiectul urmărește crearea unui spațiu modern la standarde europene, situat în incinta depoului din zona Dâmbovița. Pentru realizarea acestui obiectiv, municipalitatea a demarat o licitație publică în această săptămână.

„Noua hală va avea o lungime de 87,5 de metri, oferind spațiu pentru lucrări de întreținere simultană la mai multe tramvaie și va fi izolată termic. Echipele de întreținere vor putea lucra în condiții mai bune pe timp de iarnă, hala fiind încălzită. Aceasta va dispune de toate instalațiile necesare pentru buna întreținere a tramvaielor noi (pod rulant, strung de bandaj, elevatoare)”, a transmis Primăria Timișoara.


Valoarea estimată a contractului pentru construirea halei de mentenanță este de peste 8,7 milioane de lei, TVA inclus. Licitația pentru acest proiect poate fi consultată pe portalul instituției AICI.

Prin obținerea unei finanțări europene în valoare de 75 milioane de euro, Primăria Timișoara a demarat proiectul de modernizare a flotei de transport, includând achiziționarea a 17 tramvaie noi, 30 de autobuze electrice și 33 de troleibuze cu motor electric. Până în prezent, municipalitatea a achiziționat 23 de tramvaie noi, de tip Bozankaya, și 44 de autobuze electrice, model Karsan, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007757 (s)