News Flash:

Va urma licitația!

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai Centurii Timișoara Vest

18 Ianuarie 2024
121 Vizualizari | 0 Comentarii


Guvernul a avizat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Centurii Timișoara Vest. Proiectul, evaluat la 2,27 miliarde de lei, este acum pregătit pentru lansarea licitației.

„Am aprobat, astăzi, în ședința de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru construcția Variantei de Ocolire Timișoara Vest, județul Timiș! Această nouă rută, 13,9 kiometri, care face parte din rețeaua TEN-T Centrală, va realiza conexiunea rutieră între DN Centura Timișoara și Varianta de ocolire Timișoara Sud, în execuție, și va sprijini inclusiv dezvoltarea economică regională”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Varianta de ocolire Timișoara Vest va avea un profil de drum național cu două benzi pe sens. Traseul va traversa orașele Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român. În cadrul proiectului sunt incluse două parcări, iar pe întreaga rută vor fi instalate senzori de trafic cu tehnologie radar pentru detecție laterală și senzori pentru identificarea dispozitivelor Bluetooth de pe rețeaua rutieră. Acești senzori vor fi poziționați în opt locații diferite. Pentru a facilita conexiunile cu drumurile existente, se vor construi patru noduri rutiere la intersecțiile cu DN 69 (E671), DN 6, DN 59A și radiala nouă de vest. Proiectul mai prevede construcția a zece pasaje în diverse puncte ale traseului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005183 (s)