News Flash:

Primăria Timișoarei a hotărât

Nu vor putea fi admirați palmieri pe străzile Timișoarei nici în această vară

7 Iunie 2023
364 Vizualizari | 0 Comentarii

În această vară, nu vor fi palmieri pe străzile din Timișoara. Primăria a luat decizia ca cei 37 de palmieri exotici achiziționați de administrația Robu să rămână sub îngrijirea Universității de Agronomie.

Astfel, turiștii nu vor avea ocazia să admire palmieri pe străzile din centrul Timișoarei în acest sezon estival. Cu câțiva ani în urmă, au fost aduși în Timișoara 40 de palmieri din Olanda, care au fost amplasați în zona centrală a orașului. Această inițiativă a fost promovată de fostul primar Nicolae Robu, iar în scurt timp, Timișoara a fost denumită „Palmișoara” la nivel național.

Actuala administrație a Primăriei Timișoara nu a fost de acord cu amplasarea palmierilor în centrul orașului, astfel că aceștia au rămas în serele societății Horticultura. Doar trei palmieri s-au uscat, iar restul au fost transferați la Universitatea de Agronomie în toamna trecută, pentru a fi îngrijiți în perioada sezonului rece. Conducerea Primăriei Timișoara a decis ca în continuare Universitatea de Agronomie să se ocupe de palmieri, pregătindu-se chiar un proiect de hotărâre în acest sens.

„Prin menținerea în custodie a acestor 37 arbori cu container, pe perioadă nedeterminată, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara, aceștia vor putea lua măsuri benefice și în timp util pentru asigurarea cerințelor necesare vegetării în condiții optime”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului Consiliului Local Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006862 (s)