News Flash:

Proiecte ce se pregătesc în această vară în Timișoara

Asociația Noi Re-Creăm pregătește acțiuni speciale pentru persoanele cu deficiențe de auz

6 Iunie 2023
236 Vizualizari | 0 Comentarii

Asociația Noi Re-Creăm pregătește în această vară la Timișoara diverse proiecte dedicate iubitorilor de muzică și dans. Printre acestea se numără un spectacol muzical adresat persoanelor cu deficiențe de auz, ateliere și școli de dans, precum și acțiuni de recuperare a muzicii pierdute. Proiectele CADRE & FORME, SIMBIOZE și LOST MUSIC vor continua cu spectacole care vor evidenția locuri simbol ale orașului, avându-i ca protagoniști pe coregrafi celebri, atât din România, cât și din străinătate. Tinerii dansatori vor avea oportunitatea de a-și dezvolta cunoștințele prin participarea la două școli de vară organizate în următoarele luni.

Unul dintre evenimentele deosebite este spectacolul A MATTER OF TIME, care va avea loc joi, 8 iunie, la Centrul Cultural FABER, începând cu ora 20:30. Această producție, care va fi prezentată în premieră, explorează întâlnirea dintre materie și timp prin intermediul muzicii și dansului. În cadrul spectacolului, o parte semnificativă a compoziției sonore va fi creată în timp real de către inginerul de sunet Uțu Pascu, pornind de la mișcările corpului coregrafei Alexandra Gîrbea.

Proiectul CADRE & FORME este dezvoltat în colaborare cu asociația Unfold Motion și face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, fiind finanțat de Primăria Timișoara prin intermediul Centrului de Proiecte.

În premieră pentru Timișoara, proiectul SIMBIOZE propune evenimente și activități care aduc în conexiune muzica, tehnologia, arta, ecologia, dansul și educația. Unul dintre momentele speciale este un spectacol de sunet tactil și dans contemporan adresat persoanelor surde sau cu deficiențe de auz, care va avea loc miercuri, 7 iunie, la FABER, începând cu ora 20:30.

În cadrul proiectului META.SONIC, se va utiliza o tehnologie imersivă specială denumită Sub.Pac, prin intermediul căreia sunetul din exterior va fi transmis în interiorul spectatorilor prin intermediul unor rucsaci audio-tactili. Acest eveniment este dedicat exclusiv persoanelor cu deficiențe de auz și va fi urmat de un atelier de dans special conceput pentru această categorie de participanți.

Proiectul SIMBIOZE face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, implementat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sprijin financiar provenit de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Culturii.

În continuarea proiectului LOST TAPES, care a produs viniluri cu muzica pierdută și regăsită a anilor '90 și 2000 în anul 2022, proiectul Lost Music invită melomanii din Timișoara într-o călătorie ce explorează scena muzicală a orașului în perioada anilor '70, '80, '90 și 2000 prin intermediul atelierelor, expozițiilor și concertelor organizate.

Lost Music este un proiect al asociației Noi Re-Creăm, implementat cu sprijinul Muzicon și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005967 (s)