News Flash:

Nu este o gluma! Vladimir Putin are dosar penal in Romania

11 Iulie 2022
759 Vizualizari | 0 Comentarii
Vladimir Putin Ucraina

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea de infractiuni contra umanitatii in Ucraina. Competenta privind efectuarea cercetarilor apartine Sectiei parchetelor militare, transmite PICCJ, in baza articolului de lege care se refera la infractiuni savarsite in strainatate impotriva unor cetateni romani. Este vorba despre aceeasi sectie care de peste 30 de ani nu reuseste sa finalizeze dosarele revolutiei si mineriadei.

„La data de 24.02.2022, Federatia Rusa a lansat o ampla operatiune militara (aeriana, terestra si maritima) de invadare a Ucrainei-stat independent si suveran.

Potrivit informatiilor publice existente, atacul militar este generalizat si sistematic, fiind indreptat atat impotriva unor obiective militare, cat si impotriva unor obiective civile, rezultand date ca au fost bombardate scoli, spitale, complexe comerciale, fiind afectata in mod direct populatia civila din Ucraina.

Consecintele atacului sunt deosebit de grave, in randurile populatiei civile survenind un numar mare de decese, inclusiv copii, precum si raniri de persoane. In acelasi timp, ca urmare a traumei psihice provocate de atacul militar al Federatiei Ruse, milioane de civili au parasit teritoriul Ucrainei, avand in prezent statutul de persoane refugiate, inclusiv pe teritoriul Romaniei.

Conform art. 10 C.p.p., legea penala romana se aplica si infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii de catre un cetatean strain contra unui cetatean roman.

Jurisdictia se exercita de organele de urmarire penala romane si pe baza principiului universalitatii. Cercetarile au in vedere si detinerea de catre cetateni ucraineni a cetateniei romane”, transmite PICCJ.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006435 (s)