News Flash:

Presiune uriasa pe romani in timp ce costurile pentru energie ajung la un nivel record

11 Iulie 2022
302 Vizualizari | 0 Comentarii
scumpirea energiei

Presiune si pe furnizori si pe Guvern, clientii ar putea avea parte de scumpiri teribile la primavara.

Datele operatorului pietei de energie de la Bucuresti, OPCOM, arata ca preturile din tranzactiile cu energie pentru livrare in viitor au continuat sa creasca accelerat, si luna trecuta. Daca nu se schimba nimic, socul pe care il vor resimti clientii cand se vor ridica plafoanele de pret va fi teribil. Pana atunci insa, statul trebuie sa plateasca furnizorilor sume din ce in ce mai mari pentru a acoperi diferenta dintre costurile reale si preturile plafonate.

Contractele incheiate in luna iunie pe platforma de contracte bilaterale LE-Flex pentru energia cu livrare in viitor s-au facut la un pret mediu de 1.401 lei/MWh, potrivit ultimelor date ale OPCOM, publicate recent.

O diferenta enorma fata de pretul contractelor semnate in trecut cu livrare in luna iunie 2022, adica 466 lei/MWh. Iar pretul este in crestere.

Luna precedenta, in mai 2022, pretul mediu al contractelor semnate atunci cu livrare in viitor era de doar 1.193 lei/MWh.

Deci avem o crestere, in medie, de 208 lei pentru energia forward tranzactionata pe aceasta platforma, in doar o luna, scrie Economica.net./

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005033 (s)