News Flash:

Anunț important pentru pensionari! Decizie radicală

11 Iulie 2022
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
293172864 629751941849028 8362602798328435778 n

Casa Nationala de Pensii Publice a facut o serie de precizari referitoare la ajutorul social de 700 de lei, acordat pensionarilor cu venituri lunare sub 2000 lei si beneficiarilor de drepturi prevazute de legile actuale cu caracter special.

Doar romanii cu pensia sub 2000 lei vor primi ajutorul social de 700 lei
Potrivit Casei Nationale de Pensii Publice, ajutorul financiar reglementat prin OUG 74/2022 se acorda o singura data, in luna iulie, pensionarilor cu venituri lunare sub 2000 de lei. Sunt avute in vedere urmatoarele categorii de venituri:

pensiile din sistemul public de pensii si din sistemele neintegrate sistemului public de pensii care se platesc in luna iulie 2022;
venituri din drepturi acordate in baza legilor cu caracter special, care se platesc in luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;
venituri din indemnizatia sociala pentru pensionari;
venituri din salarii si asimilate salariilor, realizate in luna aprilie 2022;
Ajutorul financiar se acorda din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale. Acest sprijin financiar se suporta din bugetul de stat si nu intra in calculul contributiei banesti individuale in vederea obtinerii unui bilet de tratament balnear si nici nu este supus executarii silite.

Atentie! In cazul persoanelor care beneficiaza de pensie de urmas, ajutorul financiar se acorda fiecarui urmas in parte. Ajutorul financiar se acorda in cuantumul integral de 700 de lei, chiar daca veniturile platite in luna iulie 2022 sunt aferente unei fractiuni din luna iulie 2022.

In plus, la stabilirea plafonului de 2000 de lei nu se au in vedere eventualele sume care reprezinta drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se platesc in luna iulie. Mentionam faptul ca ajutorul financiar se acorda doar persoanelor indreptatite, domiciliate in Romania, nu si oamenilor care au locul de sedere/resedinta in alte state.

Amintim faptul ca, sambata seara, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai, a explicat cum pot verifica oamenii daca au primit ajutorul de 700 de lei.

Cum fi folosit ajutorul social de 700 de lei?
Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai, a explicat modalitatea prin care pensionarii pot afla daca au primit sprijinul de 700 de lei, de care vor beneficia incepand de saptamana viitoare.
„Cei care primesc pensia de la factorul postal vor primi cuponul pe care va fi scrisa suma de 700 de lei separat pentru a fi usor de identificat si in acelasi timp vor primi si pensia. In ziua in care primesc pensia vor primi si acest sprijin acordat de Guvern. Am gandit un mod cat mai simplu pentru a intelege fiecare.

Acolo (pe talonul de pensie) e trecuta suma de incasat. Cei care primesc in cont bancar sau pe card vor primi intre datele si 12 si 14, asa cum se intampla in fiecare luna. E vorba de 700 de lei acordat pentru un numar de 3,2 milioane de pensionari”, a declarat, sambata seara, Marius Budai.

Totodata, acesta a precizat ca oamenii pot cheltui banii primiti pentru a cumpara alimente, a plati utilitatile sau pentru alte cheltuieli lunare.

„E vorba despre sprijinul acordat in luna iulie care se acorda in bani. Acel sprijin nu este conditionat de achizitionarea de alimente si se pot folosi si la plata utilitatilor si la alte cheltuieli. E un mic sprijin venit din partea Guvernului asa cum am gandit in mod repetat in acest an astfel de masuri din cauza situatiei dificile care se intampla acum si nu numai in Romania”, a completat social-democratul, in cadrul unui interviu acordat Romania TV.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003954 (s)