News Flash:

Vești bune pentru timișoreni!

Noul stadion al Timișoarei, realizat în Calea Buziașului, prinde contur

14 Martie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii

Lucrările la noul stadion al Timișoarei, amplasat în Calea Buziașului, au început să prindă contur, iar constructorul a început decopertarea terenului asociat tribunelor. Primăria a anunțat că terenul aferent tribunelor de la Arena Eroii Timișoarei a fost decopertat, iar suprafața a fost eliberată de pământul rezultat în urma acestei operațiuni. În perioada imediat următoare, se vor efectua săpături pentru fundație, evaluări și verificări ale terenului și compoziției solului.

„Mă bucur că după ani de promisiuni și rateuri suntem în sfârșit în teren și se lucrează la noul stadion al Timișoarei.  Noi avem deja alocați în bugetul pe anul acesta 30 de milioane de lei pentru șantier. E un proiect strategic pentru Timișoara pe care îl finanțăm integral din banii timișorenilor”, a afirmat primarul Dominic Fritz.


Cu o suprafață construită de peste 10.000 de metri pătrați, echipat cu 10.101 locuri în tribune, gazon natural și facilități ultramoderne, noul stadion va fi clasificat în categoria 4 conform cerințelor UEFA și IFAB, fiind pregătit să găzduiască chiar și competiții internaționale. La parter, vor fi amenajate vestiare, birouri, un cabinet medical, un punct de poliție, zone de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zone de încălzire și alte facilități. La primul etaj, vor fi construite loje, birouri și alte spații, iar la etajul al doilea, se vor afla sistemul VAR, cabinele pentru transmisiile TV, spații pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.

În ceea ce privește siguranța, stadionul va fi dotat cu un sistem de detecție și alarmare la incendiu în toate zonele, precum și cu un sistem de supraveghere video. Accesul va fi asigurat prin intermediul unui sistem modern cu turnicheți echipați cu cititoare de coduri de bare sau QR code.

Primăria Timișoara dispune de un teren de aproximativ 53.000 de metri pătrați, pe care va amenaja și o parcare cu peste 430 de locuri și o zonă verde de tip parc, cu acces liber.

Costurile pentru construcția noului stadion se ridică la peste 123 de milioane de lei, TVA inclus, fiind suportate din bugetul propriu al Primăriei Timișoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004654 (s)