News Flash:

Atenție!

Începând cu data de 29 aprilie, Primăria Timișoara va prelua cereri și va emite autorizațiile de construire online

13 Martie 2024
83 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara transmite că, începând cu data de 29 aprilie, va accepta cereri și va emite autorizații de construire online.

Locuitorii din Timișoara care doresc să obțină o autorizație de construire nu vor mai trebui să se deplaseze la sediul primăriei. Instituția a anunțat că, începând cu data menționată, va primi cereri și va emite aceste documente online. Cetățenii și companiile care doresc să construiască în Timișoara vor putea să își depună cererile pentru autorizația de construire prin intermediul Portalului Unic al Municipiului Timișoara, după ce își creează un cont. În prezent, oricine poate să depună online cereri pentru un certificat de urbanism și pentru alte acte emise pe pagina de servicii a primăriei.

„Adăugăm un nou serviciu digital, care scutește mult din timpul pierdut de timișoreni cu statul la coadă la ghișeu. Și, în același timp, crește transparența primăriei, pentru că cei care depun online, nu doar dosarele pentru autorizații de construire ci și pentru alte probleme, sunt informați la orice oră de stadiul cererii și de orice completări sau clarificări sunt necesare. Digitalizarea nu înseamnă că închidem ghișeul de la Primărie, ci, dimpotrivă, lucrăm să îmbunătățim serviciile de consultanță și informare pe care le oferă funcționarii primăriei pentru cei care nu se descurcă la fel de bine online”, a declarat primarul Dominic Fritz.


Conform Primăriei Timișoara, obiectivul acestei inițiative este să reducă durata de procesare și de eliberare a autorizațiilor de construire. Deoarece procesul va fi disponibil și online, persoanele fizice și juridice care optează pentru acest mod de depunere vor putea primi notificări cu privire la progresul cererii lor, precum și cerințele de completare și clarificare solicitate de Primăria Timișoara. Toate aceste cerințe de completare pot fi soluționate fie prin intermediul platformei online, fie la sediul primăriei.

„Profesioniștii și firmele de specialitate din domeniul construcțiilor și urbanismului vor putea accesa serviciul de depunere online, aplicând semnătura electronică calificată pe toate documentele solicitate. Planșele vor fi acceptate strict în format PDF vectorial. Primăria Timișoara își ia un angajament ferm pentru digitalizarea procesului de eliberare a autorizației de construire, iar începând cu finalul anului 2024 va prelua documentele necesare doar în format electronic, indiferent dacă sunt transmise fizic sau online”, a transmite Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005091 (s)