News Flash:

Încă un pas!

Proiectul cu privire la realizarea unui adăpost public pentru câinii fără stăpân din Timișoara, avansează

13 Martie 2024
70 Vizualizari | 0 Comentarii

Proiectul privind construcția unui adăpost public pentru câinii fără stăpân la Timișoara avansează, urmând să fie supus aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Primăria Timișoara a făcut un pas înainte în realizarea acestui adăpost public, elaborând proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ-ului. După completarea etapei de transparență decizională, proiectul va fi prezentat spre aprobare în fața Consiliului Local Timișoara.

Adăpostul este planificat să fie construit în zona Freidorf, pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați. Terenul aparține Municipiului Timișoara, fiind în domeniul privat al acestuia, și se află în vecinătatea pistei de biciclete care leagă Timișoara de Serbia.

„Pentru prima dată Timișoara va avea un adăpost public pentru câinii adunați de pe stradă și nu vom mai fi nevoiți să concesionăm acest serviciu unei firme private. Pe termen mediu și lung aceasta este singura soluție de a îmbunătăți modul în care câinii fără stăpân sunt îngrijiți. Rezolvarea reală însă stă în adoptarea acestor câini al căror loc nu este nici pe stradă și nici în adăpost”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Adăpostul va fi conceput pentru a găzdui un număr maxim de 600 de câini și va oferi o gamă completă de facilități necesare. Acestea includ spații destinate cabinetelor și tratamentelor medicale veterinare, activități de hrănire și îngrijire a animalelor, săli de operație și tratament, zone de carantină, o bucătărie, depozitare pentru alimente, grupuri sanitare, vestiare, o morgă și un incinerator. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces pentru vehicule și pietoni, împreună cu spații de parcare adecvate. Cel puțin 20% din întreaga suprafață va fi dedicată spațiilor verzi.

„După aprobarea prin hotărârea consiliului local a documentației PUZ si RLU aferent, aceasta va fi transmisă către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în vederea actualizării din oficiu a destinaţiei imobilelor înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară”, a transmis Primăria Timișoara.

Planul Urbanistic Zonal va fi valabil timp de trei ani, oferind posibilitatea de a iniția investițiile conforme cu specificațiile acestuia în această perioadă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005034 (s)