News Flash:

Noi lucrari de renovare la Spitalul Judetean Timisoara, anul viitor

24 Decembrie 2016
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean Timisoara
Spitalul Judetean Timisoara a beneficiat doar pentru reparatii de 7.000.000 de lei, iar lucrarile s-au facut in toate sectiile unitatii medicale: Neurologie, Cardiologie, Chirurgie Vasculara, Diabet Zaharat, Gastroenterologie, sectiile de Chirurgie.
„Suntem in plina renovare a Compartimentului de Explorari functionale, care isi muta locatia in fosta sectie de Imunologie avand in vedere deschiderea, inaugurarea si punerea in functiune a Institutului Oncogen. Am renovat dupa cum bine stiti morga si avem una din cele mai moderne unitati de prosectura din Romania. De asemenea, am facut investitii masive, langa Amfiteatru ati vazut ca se realizeaza o constructie noua, unde va fi o garderoba pentru Spitalul Judetean, iar o parte va deservi arhiva Spitalului Judetean. Investitii am facut si in Maternitatea Bega. Anul acesta, dupa cum bine stiti, am terminat de schimbat structura de termopane, deci am inlocuit toate geamurile cu termopane si usile. Suntem in procedura de renovare a anumitor saloane, terminam doua sali de operatie care vor fi la nivelul pe care il vedeti astazi aici, undeva dupa sarbatori vor fi apte de functionare. Am renovat de asemenea o parte din demisol si urmeaza sa renovam alta parte din demisol, deci au fost investitii masive in Maternitatea Bega”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
La blocul operator de la Chirurgie s-a renovat o sala de operatie, iar a doua este in curs de renovare. La Urologie a fost renovata una din salile de la blocul operator, iar la Neurochirurgie una din sali este functionala si a fost redata circuitului medical, iar alta este in curs de renovare.
„Practic, putem spune ca a aratat mai mult ca un santier decat o unitate medicala Spitalul Judetean in 2016. Banii au provenit de la Consiliul Judetean, 7.000.000 de lei pe reparatii si peste 9.000.000 pe investitii”, a mai spus Craina.
Au fost inaintate, in urma consultarilor cu sefii de sectii si cu personalul tehnico-administrativ, solicitari pentru finantarea anului 2017, scrie tion.ro.
„Mergand in acest ritm, estimam ca la final de an 2018, maxim la inceputul lui 2018 Spitalul Judetean va trece printr-o renovare completa si complexa privind absolut toate spatiile care compun Spitalul Judetean. De asemenea, la nivel de investitii preconizam o investitie majora in ceea ce priveste mutarea Laboratorului. Stiti foarte bine ca in urma licitatiei nu mai gatim in Spitalul Judetean, mancarea se gateste separat si este livrata in caserole de unica folosinta pacientilor si personalului Spitalului Judetean. Avem o lucrare de mare anvergura privind mutarea laboratorului in acel spatiu, iar o investitie pe care o propunem pentru circa un an, un an si jumatate de realizare este o extindere a compartimentului de Terapie Intensiva la Politraumatologie, care sub nicio forma nu mai face fata si nu corespunde din punct de vedere al normelor Uniunii Europene pentru anul 2017, deci suntem obligati sa luam rapid de tot masuri pentru modernizarea si intrarea in legalitate a compartimentului de Terapie Intensiva”, a mai spus Craina.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005977 (s)