News Flash:

Lovitura primita de locuitorii Aradului. Ce au decis consilierii locali

22 Decembrie 2016
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria arad1
Proiectul de hotarare privind aprobarea valorilor maxime ale unor impozite si taxe pe proprietate aplicabile in anul bugetar 2017, initiat de consilierii PSD, a fost respins in sedinta ordinara a Consiliului Local Arad, desfasurata marti, consilierii liberali si cei ai UDMR votand impotriva. 
'Nu s-a putut vota in favoarea diminuarii impozitelor si taxelor locale pe anul 2017, intrucat Aradul are nevoie de fonduri pentru a sustine financiar cele cateva investitii importante, finantate de la bugetul local, cum ar fi de exemplu Stadionul 'Francisc Neumann - UTA', a explicat viceprimarul Calin Bibart, vorbind in numele consilierilor locali PNL si UDMR. 
La randul sau, Beniamin Varcus, consilier PSD, a afirmat ca nu poate fi de acord 'cu solutii administrative incropite pe genunchi'. 
'Nu am facut niciodata opozitie de dragul opozitiei cum am fost acuzati in mod fals si tendentios de catre colegii liberali din CLM. Dar nici nu putem fi de acord cu solutii administrative incropite pe genunchi sau cu jecmanirea cetatenilor Aradului. Apreciem ca grava si cu consecinte directe pentru buzunarele aradenilor incapatanarea colegilor liberali de a mentine la aceleasi cote absurde valoarea taxelor si impozitelor locale. PSD Arad s-a tinut de promisiunea facuta cetatenilor de a milita in mod constructiv pentru reducerea fiscalitatii la nivel local. Fara succes insa, cel putin pana acum', a sustinut Beniamin Varcus 
Acesta a mai spus ca grupul consilierilor PSD si ALDE din Consiliul local a depus in vara acestui an un proiect de hotarare menit sa aduca taxele si impozitele locale la valoarea minima permisa de lege, fiind explicat punct cu punct cum poate fi repartizat excedentul bugetar al municipiului Arad. 
'Am revenit astazi prin a sustine public ca aradenii sunt pur si simplu jefuiti prin aceste cote de impozitare absurde si ca solutiile exista, cu trimitere directa la excedentul bugetar generos al municipiului. Dar proiectul nostru a fost din nou ignorat. Insa PSD Arad va continua sa lupte pentru impunerea si aplicarea acestei masuri pe care noi o apreciem ca reparatorie in favoarea cetatenilor orasului', a adaugat Beniamin Varcus, liderul grupului consilierilor PSD si ALDE din CLM Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009050 (s)