News Flash:

Aparatura de ultima generatie la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, donata de Organizatia Salvati Copiii

22 Decembrie 2016
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

Organizatia Salvati Copiii Romania, prin filiala din Caras-Severin, a donat marti aparatura de ultima generatie Spitalului Judetean de Urgenta Resita. 

 

'Este vorba de aparate achizitionate cu ajutorul celor de la Salvati Copiii, un bilirubinometru, care ne ajuta la determinarea trans-cutanata a valorii bilirubinei, extrem de util pentru nou-nascutul prematur sau la termen, dar care este cu icter, fiziologic sau patologic si care previne, practic, determinarea invaziva. Nu mai este nevoie sa recoltam analize pentru a vedea exact valoarea bilirubinei. Poate fi utilizat de mai multe ori pe zi. Cel de-al doilea aparat este destinat numai nou-nascutului prematur, pana la varsta de 32 de saptamani, fiind foarte util la sala de nastere. Ne ajuta sa recrutam alveolele, ceea ce ne ajuta in preventia bolii a sindromului functional respirator al nou-nascutului prematur, pe care noi trebuie sa il pregatim in vederea transportarii acestuia intr-o maternitate de grad superior', a declarat Ramona Cojocaru, sefa Sectiei Neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Resita. 

 

'Ma bucur ca in saptamana premergatoare Craciunului am putut sa aducem un dar deosebit Sectiei de Neonatologie a Spitalului judetean din Resita. Este vorba de trei aparate pe care Salvati Copiii, prin filiala din Caras-Severin a putut sa le doneze Sectiei de nou-nascuti. Dintre acestea, doua sunt aparate Neopuff, pentru ceea ce inseamna prima respiratie a nou-nascutului si un aparat de masurarea bilirubinei, fara ca cel nascut sa fie intepat. Vom ramane alaturi de Spitalul judetean, dar nu vom uita nici celelalte spitale', a spus Mariuta Simionescu, presedinta Organizatiei Salvati Copiii Caras-Severin. 

 

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta a afirmat ca aceste aparate sunt importante, avand in vedere ca unii dintre nou-nascuti se nasc cu probleme. 

 

'Organizatia Salvati Copiii vine cu alte aparate, care ridica putin standardul dotarilor Sectiei de neonatologie. Ma refer aici la aparatul care sustine non-invaziv respiratia nou-nascutului, care, daca este un prematur si necesita supraveghere intr-un centru universitar, el poate cu acest aparat sa fie transportat in conditii de siguranta. Totodata, prin aparatul care determina bilirubina cel mic se va simti confortabil, avand in vedere ca, pana acum, noi aflam valoarea acesteia dupa o analiza pe care o recoltam invaziv, prin punctie venoasa. Toate aceste aparate sunt importante, avand in vedere ca unii dintre nou-nascuti se nasc cu probleme', a Dumitru Secasan, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Resita. AGERPRES 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005443 (s)