News Flash:

Tribunalul Timis a decis: Primul condamnat pentru terorism din Romania, Schneider (Lesch), nu va fi eliberat de Craciun

23 Decembrie 2016
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
tribunal timis2
Primul condamnat pentru terorism din Romania, Florin Ioan Schneider (Lesch la data procesului din 2007), care-si ispaseste pedeapsa de 12 ani in Penitenciarul Arad, va ramane in detentie, dupa ce Tribunalul Timis i-a respins, miercuri, cererea de liberare conditionata. 
''Tribunalul Timis admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Desfiinteaza hotararea Judecatoriei. Rejudecand, respinge propunerea de liberare conditionata a condamnatului, formulata de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepsei. A fost stabilit termen de rediscutare pe 25 ianuarie 2017'', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Ovidiu Calin Roman, purtator de cuvant al Tribunalului Timis. 
In iunie 2006, Lesch a fost prins de ofiterii SRI si de procurorii DIICOT Timisoara, la iesirea din Buzias, in timp ce se indrepta spre Timisoara cu o masina-capcana. In locul banchetei din spate, acesta avea amplasate doua butelii de aragaz incarcate si conectate la un dispozitiv artizanal care ar fi urmat sa fie detonat cu ajutorul unui telefon celular, in complexul studentesc din Timisoara. 
In noiembrie 2007, Florin Lesch a fost condamnat de Curtea de Apel Timisoara pentru acte de terorism, tentativa de omor si conducerea fara permis a unui autoturism pe drumurile publice. 
Martorul sub acoperire, audiat in 2006 de magistratii Curtii de Apel Timisoara, a declarat ca inculpatul i-a marturisit ca a reusit sa patrunda cu arme pe Aeroportul International ''Traian Vuia'' Timisoara, fara a fi depistat. 
Potrivit acestuia, Lesch i-a marturisit ca ''va face poze cu obiectivele aglomerate din Timisoara, de genul aeroport, Complexul Studentesc sau Centrul Bancar BRD, care sunt foarte aglomerate si unde numarul victimelor urma sa depaseasca cateva sute". Aceste poze urmau sa fie trimise fratilor musulmani, care aveau sa decida locul in care sa fie amplasata bomba, a mai precizat martorul la vremea respectiv[. 
Martorul, Al Fatah, il informa pe agentul SRI care l-a ''infiltrat'' in reteaua lui Lesch despre actiunile si intentiile acestuia. 
In ziua "Z", Al Fatah si Lesch au pornit din Lugoj spre Timisoara cu doua masini separate, iar la iesirea din Buzias, langa un pod, s-au oprit pentru ca cel din urma sa monteze buteliile si dispozitivul in masina. Robinetul buteliilor pline cu gaz din masina veche, cumparata de Lesch, urma sa fie deschis in Complexul Studentesc, usile masinii inchise, iar cei doi trebuia sa se indeparteze la 500-1.000 de metri de masina, de unde se declansa dispozitivul exploziv prin apelarea telefonului mobil conectat la acesta. 
In acel moment au intervenit insa organele de urmarire penala, ofiterii SRI si procurori DIICOT, iar Lesch a fost arestat, sub acuzatia de terorism. 
Magistratul Anca Nacu, care a judecat cauza la Curte, declara atunci pentru AGERPRES ca ''inexistenta practicii judiciare in materie a ingreunat transpunerea de fapt pe dispozitiile legale in acest dosar, la care s-a adaugat saracia de literatura juridica de specialitate pentru caz''. Cu toate acestea, Nacu sustinea ca a fost un dosar usor de judecat, deoarece nu au fost ridicate probleme de neconstitutionalitate de catre inculpat sau avocat. 
Procurorul de caz, Floare Hodor, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, preciza pentru AGERPRES ca a studiat dosarul lui Lesch cu foarte mare responsabilitate, deoarece stia ca ''este vorba despre libertatea unui om'' si aprecia ca ''pedeapsa de 12 ani aplicata este suficienta si bine individualizata, fapt pentru care nu a declarat recurs''. 
''Lesch a dat dovada de o mare capacitate de disimulare, ca este foarte abil in a se apara si in a controla fapte evidente si dovedite. Nu m-am lasat pacalita. Pe tot parcursul procesului, inculpatul nu a dat dovada de sinceritate pentru stabilirea adevarului", a afirmat procurorul. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006411 (s)