News Flash:

Nocturnalii indoor 2022 continua cu ”TOTALITATEA FORME…LOR

22 Noiembrie 2022
321 Vizualizari | 0 Comentarii
Poster totalitatea formelor 01

Nocturnalii indoor 2022 continua cu ”TOTALITATEA FORME…LOR”:  ARThitectura, DESIGN, SCENOgrafie, Etnosculptura, intr-o expozitie semi/retrospectiva M.C.Donici, in Galeria Subterana a Casei Artelor (Timisoara, str. A. Pacha nr. 8). 
Vernisajul va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 18:00. 
”Preocuparea pentru forme clare, unitare, aproape pure, constituie o preocupare continua, obsesiva. Lumea imaginata de arhitecti, designeri, artisti ai formelor, poate fi aproape ideala, trans…formala”, argumenteaza artistul vizual Mihai Donici.
 Flautistul Vlad A. Colar va insoti vernisajul cu un recital de piese clasice si contemporane.

 Expozitia va fi deschisa pana 16 decembrie 2022 si  include o serie de evenimente adiacente, un spectacol de teatru inspirat de Jurnalul unui Geniu de Salvador Dali si interpretat de actorul Levente Kocsárdi in ultima zi a expozitiei, tururi ghidate.
”TOTALITATEA FORME...LOR” este cea de-a doua expozitie a artistului Mihai Donici in Casa Artelor, dupa ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo”, in 2014, la Galeria Pygmalion. Lucrari ale sale de etnosculptura se afla in galerii si in colectii particulare din tara si din strainatate. Arhitect, designer, scenograf, etnosculptor, Mihai Donici este autorul a peste 100 de proiecte de arhitectura. Printre proiectele sale de arhitectura, se afla Biserica Martirilor din Popesti-Leordeni, ridicata deasupra canalului in care a fost aruncata cenusa martirilor Revolutiei din 1989. A lansat conceptul de etnosculptura in anul 2012, prin expozitia Inainte de Brancusi, la Galeria Triade si Muzeul de Arta Targu Jiu. A creat peste 10 scenografii la spectacole de teatru institutional si independent. A realizat designul a zeci de piese de mobilier si  a automobilului Dacia 500 Maxi, produs la Timisoara.

”TOTALITATEA FORME...LOR” este o expozitie a Asociatiei Culturale Arte-Factum, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura Timis, in cadrul Nocturnaliilor 2022. Stagiunea independenta Nocturnalii indoor 2022 este un proiect cultural cofinantat de Municipiul Timisoara, prin Centrul de Proiecte.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005920 (s)