News Flash:

Un judet de 10”. Elevi din Mosnita, Giroc, Timisoara si Peciu Nou planteaza zeci de copaci in curtile scolilor

21 Noiembrie 2022
303 Vizualizari | 0 Comentarii
mosnita

Sub umbrela initiativei Comitetului European al Regiunilor - Trees for Life, CJ Timis sustine o serie de proiecte care vizeaza extinderea suprafetelor impadurite si educatia de mediu in judetul nostru.

Un asemenea proiect este „Un judet de 10”, propus de Asociatia Verde de Banat si sprijinit de Consiliul Judetean Timis si Inspectoratul Scolar Timis. In cadrul acestuia, scolile sunt invitate sa incurajeze elevii sa planteze anual cel putin 10 copaci/pomi in proximitatea unitatii de invatamant, astfel incat copiii sa se poata ocupa si de ingrijirea lor.

Proiectul va demara in 25 noiembrie cu sesiuni de plantare la unitati de invatamant din Mosnita Noua, Giroc, Timisoara si Peciu Nou.

„Ne dorim ca acest proiect sa aiba continuitate in timp si sa incurajeze organizarea de activitati de mediu la nivelul scolilor din judet. Este important sa le insuflam copiilor dragostea de natura, iar scoala are aici un rol important. Ne-am manifestat clar sustinerea pentru initiativa celor de la Verde de Banat, fiind convinsi ca intreaga noastra comunitate are doar de castigat de pe urma acesteia”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Plantarile vor fi insotite de sesiuni educative despre importanta protejarii mediului, precum si despre rolul zonelor verzi in viata noastra.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004686 (s)