News Flash:

Punctul Termic Muzical a ajuns la final

21 Noiembrie 2022
219 Vizualizari | 0 Comentarii
DSC5818

Punctul Termic Muzical, proiect al Asociatiei Trib’Art, a insemnat o experienta minunata pentru 500 de copii, pentru care au fost organizate o serie de activitati muzicale captivante, intre 13 octombrie si 16 noiembrie, la Centrul de Tineret Calea Martirilor din Timisoara. 
Adresat copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, proiectul a presupus o expozitie interactiva de instrumente muzicale, ateliere de creatie de instrumente muzicale din materiale reciclabile, ateliere de muzica si miscare, ateliere de percutie, cursuri intensive de vioara si de performance si improvizatie, concerte educationale.
In cadrul expozitiei interactive, copiii au avut ocazia nu doar sa priveasca instrumentele, ci si sa cante la vioara, chitara, pianina, intrumente de percutie si de suflat, indrumati de tineri artisti.
Punctul Termic Muzical a presupus si un atelier sub forma unui spectacol interactiv, in cadrul caruia doi violonisti, un contrabasist si un percutionist le-au prezentat celor mici secretele muzicii clasice. 
In cadrul proiectului, ne-am indreptat atentia si spre cadrele didactice, pentru care a fost organizat un workshop online, prin intermediul caruia dascalii au aflat metode prin care orele de muzica de la clasa pot fi mai atractive pentru copii. Workshop-ul a fost sustinut de Stefana Titeica, absolventa a Conservatorului “P. I. Ceaikovski” din Moskova, violonista si mediator muzical in cadrul Orchestrei Radiodifuziunii din München. 
La finalul proiectului, a fost organizat un curs intensiv de performance si improvizatie, in cadrul caruia 10 copii au sustinut un spectacol ce a reflectat cunostintele acumulate in urma cursului urmat, iar spectatori au fost parintii si bunicii celor mici. 


Proiect al Asociatiei Trib’Art.
Actiune finantata din bugetul local al Municipiului Timisoara prin Centrul de Proiecte.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005656 (s)