News Flash:

Vești bune pentru pietoni și bicicliști!

Pasarela Gelu peste râul Bega va fi inaugurată la sfârșitul lunii aprilie

12 Martie 2024
66 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara anunță că pasarela Gelu peste râul Bega urmează să fie inaugurată la sfârșitul lunii aprilie, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Acesta este un semn pozitiv pentru pietoni și bicicliști. Potrivit autorităților locale, la finele lunii aprilie, pasarela nouă Gelu peste râul Bega va fi deschisă publicului. Primăria menționează că lucrările de reconstrucție sunt în etapa finală de execuție, cu un progres de aproximativ 75%. Urmează să fie finalizate lucrări precum bordurile, parapeții, pavajul și hidroizolația. După terminarea acestor lucrări, se va proceda la amenajarea spațiilor verzi, a zonelor pentru pietoni și pistelor de biciclete, precum și la instalarea iluminatului arhitectural.


„La o plimbare sau în trecere, noul pod nu va mai pune probleme de acces și traversare vârstnicilor, părinților cu cărucioare, persoanelor în scaune cu rotile sau bicicliștilor, așa cum s-a întâmplat ani de zile pe vechea pasarelă din anii ‘40. A trebuit să o demolăm complet pentru că a fost așa de degradată și suntem acum aproape gata cu podul propriu-zis. Tragem tare și, la finalul lunii viitoare, noul pod devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Noul pod, echipat cu rampe de acces înlocuind scările abrupte, va fi finalizat până pe 27 aprilie. Acesta va fi lat până la opt metri, pentru a include trasee pietonale, piste de biciclete și zone verzi.

„Termenul a fost asumat de către constructor, care, în urma unor probleme identificate pe teren, în timpul șantierului, a solicitat de trei ori extinderea termenului de finalizare”, a transmis Primăria Timișoara.

De la construcția sa în 1949, pasarela Gelu nu a beneficiat niciodată de o reabilitare completă. Acum, datorită unei investiții de peste 12 milioane de lei, cu TVA inclus, realizată de Primăria Timișoara, pietonii și bicicliștii vor putea traversa râul Bega între cartierele Iosefin și Dâmbovița pe un nou pod sigur, modern și spațios.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005467 (s)