News Flash:

Lituania își ia măsuri de siguranță

Încă două puncte de trecere de la frontiera Lituaniei cu Republica Belarus se închid de la 1 martie 2024

22 Februarie 2024
132 Vizualizari | 0 Comentarii


Lituania va închide încă două puncte de trecere de la frontiera sa cu Republica Belarus din motive de securitate, a decis guvernul de la Vilnius, conform informațiilor furnizate de agenția DPA. Punctele de trecere de la Lavoriskes și Raigardas vor fi închise începând cu 1 martie, până la noi ordine.

Această măsură va lăsa deschise doar două dintre cele șase puncte de trecere a frontierei, de-a lungul celor aproape 680 de kilometri de graniță dintre Lituania - stat membru al Uniunii Europene și al NATO - și statul vecin autoritar, Belarus.

Ministrul de Interne al Lituaniei, Agne Bilotaite, a explicat că decizia are ca scop asigurarea unor controale mai stricte asupra fluxului de bunuri, transport și persoane la frontiera, precum și combaterea tentativelor de a importa și exporta bunuri care fac obiectul sancțiunilor și a contrabandei.

Anterior, în vara anului 2023, guvernul de la Vilnius a închis punctele de trecere de la Sumskas și Tverecius.

Astfel, doar punctele de trecere de la Medininkai și Salcininkai rămân funcționale, dar accesul pietonal și cu bicicleta nu va mai fi permis la aceste puncte de trecere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006063 (s)