News Flash:

Noi sancțiuni în fotbal!

În regulamentul fotbalului vor fi introduse în curând cartonaşele albastre

9 Februarie 2024
102 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform publicației britanice The Telegraph, citată de agenția EFE, regulamentul fotbalului urmează să includă în curând cartonașele albastre, cu care jucătorii care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului vor fi eliminați timp de zece minute.

Această noutate a fost aprobată de către IFAB (International Football Association Board), organismul responsabil cu regulile jocului, care va începe testarea acestui tip de sancțiune în meciurile din primul eșalon în această vară.

Aceasta ar fi prima dată când se introduce un nou cartonaș disciplinar de la implementarea cartonașelor galbene și roșii, la Cupa Mondială din 1970.

Noul protocol, conform The Telegraph, va limita cartonașele albastre la faulturile care întrerup "atacuri promițătoare" sau la protestele fotbaliștilor.

În plus, un jucător va fi eliminat definitiv dacă primește două cartonașe albastre sau unul albastru și unul galben, respectiv invers.

Inițial, pentru a permite noile regulamente să fie implementate pe scară largă, meciurile de la cel mai înalt nivel vor fi excluse de la această regulă, însă Federația Engleză dorește să implementeze această schimbare în meciurile de Cupă (masculină și feminină) începând cu sezonul următor.

De asemenea, noile cartonașe nu vor fi utilizate la EURO 2024 din Germania și nici în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004843 (s)