News Flash:

Cine joacă la Transylvania Open

Cel puţin patru jucătoare românce se vor afla pe tabloul principal de simplu al turneului de tenis Transylvania Open

30 Ianuarie 2024
132 Vizualizari | 0 Comentarii


România va fi reprezentată de cel puțin patru jucătoare în tabloul principal de simplu la turneul de tenis Transylvania Open (WTA 250) care va avea loc săptămâna viitoare. Jaqueline Cristian a intrat pe tabloul principal după retragerea rusoaicei Ana Kalinskaia, în timp ce Gabriela Ruse și Anca Todoni au primit wild card-uri de la organizatori.

Ana Bogdan, clasată pe locul 66 în lume, era deja calificată pe tabloul principal. Astfel, cele patru românce care vor participa sunt Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse și Anca Todoni. Transylvania Open, desemnat cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv, va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3-11 februarie.

Turneul acordă patru wild card-uri pentru tabloul principal de simplu și patru pentru calificări. Acestea din urmă au fost acordate jucătoarelor Miriam Bulgaru, Andreea Mitu, Mara Gae și Briana Szabo. La dublu, un wild card va merge către echipa formată din Jaqueline Cristian și Andreea Mitu, iar cel de-al doilea va fi anunțat înainte de turneu, conform regulamentelor WTA, care impun menținerea unui wild card pentru jucătoarele de dublu din top 30.

„Transylvania Open este un turneu extrem de valoros pentru tenisul românesc şi pentru jucătoarele din România care au şansa să joace acasă şi să câştige puncte în timp ce se bucură de energia minunată a publicului. Fanii tenisului din România ne-au arătat şi ei, în special la ultima ediţie, cât de important este să avem pe teren jucătoare din ţară. A fost extraordinar să vedem câtă susţinere şi emoţie au trăit împreună, în BTarena, Gabriela Ruse şi toţi fanii ei care au venit la meci. Bineînţeles că wild card-urile care ne-au revenit au mers către jucătoarele noastre şi ne bucurăm că anul acesta le avem din nou pe tablou pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, şi îi urăm bun venit Ancăi Todoni, o jucătoare tânără, de perspectivă”, a afirmat directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.

"Turneul are patru wild card-uri pentru tabloul principal, două care se pot acorda direct şi două care trebuie reţinute pentru jucătoare din top 30 care se pot decide să participe 'last minute'. Dacă nu sunt solicitări, atunci, potrivit regulamentului oficial, unul va merge la prima jucătoare din calificări, iar al patrulea, către o altă jucătoare din România aleasă de noi. În acest moment, Miriam Bulgaru ar putea beneficia de al treilea wild card. Pentru noi ar fi o bucurie enormă, mai ales după prestaţia ei bună de la ultima ediţie, însă rămâne de văzut”, a menționat Ciorcilă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004860 (s)