News Flash:

Deznodământul se apropie!

Între 7 și 9 februarie au loc la sediul TAS de la Lausanne audierile în cazul Simonei Halep

7 Februarie 2024
104 Vizualizari | 0 Comentarii


Audierile în cazul Simonei Halep au fost programate să aibă loc între 7 și 9 februarie, la sediul TAS din Lausanne, după un interval de un an și patru luni de la rezultatul pozitiv la testul de dopaj cu roxadustat, din august 2022. Sportiva româncă, în vârstă de 32 de ani, se va confrunta din nou cu stresul audierilor legate de acest caz.

Simona Halep va trebui să se prezinte în fața TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), sperând că va primi o pedeapsă mai ușoară decât cea de patru ani impusă în urma audierilor de la Sport Resolutions.

La fel ca în cazul tribunalului independent din Londra, Simona Halep va fi de o parte, iar ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) de cealaltă parte.

Drumul plin de provocări al Simonei Halep a început pe 7 octombrie 2022, când a fost informată că este suspendată provizoriu în urma unui test de dopaj pozitiv. Testul fusese efectuat pe 29 august, după înfrângerea suferită în primul tur al US Open în fața ucrainencei Daria Snigur.

„Dacă va fi menținută sancțiunea, nu știu ce se va întâmpla în următorii trei ani. Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren!”, a afirmat Simona Halep.


Fix la un an și patru luni de la acel moment, Simona Halep se va prezenta la Lausanne. În această perioadă, acțiunile sportive ale Simonei au suferit modificări, mai ales că a fost confruntată cu o nouă acuzație privind neregulile în pașaportul biologic, cereri numeroase din partea ITIA pentru amânarea prezentării cazului în fața celor trei arbitri de la Sport Resolutions și o suspendare inițială de patru ani.

Schimbarea cea mai evidentă este în ceea ce privește relația ei cu antrenorul Patrick Mouratoglou, tehnicianul pe care-l avea în momentul testului pozitiv.

Inițial, cei doi s-au susținut reciproc, lăsând doar pentru tribunal informația că suplimentul pe care l-a consumat a fost recomandat de echipa francezului. Pe platformele de socializare, au fost în consonanță până când a venit decizia. Distanțarea dintre ei s-a produs după verdict, sugerând că este necesară o nouă strategie de apărare în fața TAS pentru a obține o reducere a pedepsei.

În aceste 16 luni, Simona Halep a controlat aparițiile publice. Pe lângă postările de pe Instagram, ea a acordat doar cinci interviuri în momente cheie.

Primul dintre acestea a fost în aprilie 2023 pentru site-ul Tennis Majors, al cărui cofondator este Patrick Mouratoglou, după ce ITIA a solicitat amânarea audierilor.

„Nu auzisem niciodată despre roxadustat, așa că nu știam cum aș putea să-l iau și, de fapt, cum ar fi putut să ajungă în urină. După multe investigații, au aflat că a existat o contaminare, o contaminare a suplimentului și de aceea cantitatea era atât de scăzută în corpul meu”, preciza Simona atunci.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)