News Flash:

Atenție, timișoreni!

În perioada 6 – 17 noiembrie, în Timișoara are loc o nouă acțiune de deratizare pentru combaterea rozătoarelor

6 Noiembrie 2023
213 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara anunță că a inițiat o nouă acțiune de deratizare, cu scopul de a combate populația de șoareci și șobolani din domeniul public al orașului. Această operațiune se va desfășura în intervalul 6 - 17 noiembrie, dar s-ar putea prelungi în cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite desfășurarea acțiunii.

„Operatorul serviciilor de deratizare va amplasa în spații exterioare de pe domeniul public staţii destinate plasării momelilor. Este indicat să nu atingeți aceste stații și nici conținutul lor. De asemenea, sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea stațiilor amplasate pe domeniul public. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să ia măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării, pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să salubrizeze și să igienizeze spațiile proprii de depozitare a deșeurilor menajere, atât cele interioare cât și cele exterioare”, a transmis Primăria Timișoara.

Produsul utilizat pentru a combate rozătoarele are aprobarea Ministerului Sănătății. Operațiunea de deratizare va fi efectuată de către compania Coral Impex SRL, iar personalul implicat va fi echipat cu echipament de protecție adecvat.

„Reamintim că proprietarii au obligația de a efectua lucrări de deratizare imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) în imobilele pe care le dețin. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice, conform HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, modificată şi completată”, a precizat instituția.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005004 (s)