News Flash:

O nouă propunere pentru Timișoara

Grădină zoologică nu, dar grădina botanică da

6 Noiembrie 2023
173 Vizualizari | 0 Comentarii


Un consilier local, membru al Partidului Național Liberal (PNL), afirmă că Timișoara ar trebui să renunțe la grădina zoologică, deoarece nu-și mai permite acest tip de facilitate. În schimb, el susține că ar trebui să se ia în considerare ideea de a crea o grădină botanică ca alternativă. Grădina zoologică din Timișoara a fost închisă de primarul Dominic Fritz acum trei ani din cauza stării sale precare. Cu toate acestea, administrația locală a promis că va redeschide grădina după renovare, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

„Grădinii zoologice din Timișoara îi putem spune adio. La un moment dat a pornit promițător, dar ulterior tot felul de papițoi incapabili au ajuns să-i gestioneze soarta. Un șir întreg de indivizi ce nu au știut cu ce se mănâncă acest domeniu au tăiat și spânzurat până s-a ajuns la inevitabilă închidere. În mod cert, Timișoara de azi nu își mai permite o Grădină Zoologică. Și, dacă e să-mi spun o părere personală, locul animalelor sălbatice nu este în cuști sau țarcuri, oricât de generos ar fi amenajate. Putem avea în schimb, o minunată grădină botanică. O putem crește și dezvolta în timp și poate deveni un punct de interes turistic, un loc de promenadă, un loc de cercetare pentru universitatea de profil, un loc de educație pentru copiii orașului”, a declarat Ștefan Sandu.

Consilierul liberal a transmis că a fost elaborat un proiect de hotărâre pentru înființarea unei grădini botanice în Timișoara. Acest proiect va fi supus votului Consiliului Local în viitorul apropiat.

„Este timpul ca după ani de demolări să reîncepem sa clădim puncte de interes pentru oraș”, a menționat Ștefan Sandu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 32 queries | Mysql time :0.014200 (s)