News Flash:

Se vor combate țânțarii în Timișoara

În perioada 4-9 mai se vor desfășura mai multe activități de dezinsecție în oraș

1 Mai 2023
243 Vizualizari | 0 Comentarii

Între 4 și 9 mai, în intervalul orar 21:00-06:00, va avea loc o nouă acțiune de dezinsecție în Timișoara, cu condiția ca vremea să permită. Această activitate este efectuată de firma Coral Impex SRL din Ploiești, în baza unui contract subsecvent al acordului-cadru pentru serviciile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție, semnat în 10 mai 2022. Valoarea acestui contract este de 4,6 milioane de lei (inclusiv TVA), iar primăria nu poate plăti servicii mai mari decât această sumă.

Conform reprezentanților Primăriei Timișoara (PMT), vor fi folosite două produse: Cymina Plus, care conține cipermetrin ca substanță activă și va fi utilizat pentru a combate țânțarii adulți, atât prin dezinsecția aeriană, cât și terestră; și Vectobac WG, care conține Bacillus thuringiensis subsp. israelensis ca substanță activă și va fi utilizat pentru a combate larvele prin larvicidare.

„Ambele substanțele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat în conformitate cu legislația în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător”, mai precizează cei de la PMT.

Pentru a asigura eficacitatea tratamentelor, locuitorii orașului sunt îndemnați să-și facă curățenie în gospodărie. Este important ca aceștia să igienizeze spațiile de depozitare a deșeurilor menajere, atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor.

Se atrage atenția că, conform Hotărârii Consiliului Local 371/2007, cei care nu curăță gospodăriile pot primi amenzi în valoare de 500-1.000 lei pentru persoanele fizice și 1.000-2.500 lei pentru persoanele juridice.

Crescătorii de albine sunt avertizați să scoată stupii de albine în afara zonei de stropire în timpul perioadei de dezinsecție.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004499 (s)