News Flash:

Câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție

Primăria Timișoara va evacua cât de curând Ștrandul Termal

28 Septembrie 2023
160 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a obținut o victorie importantă la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul cu Ștrandul Termal, care acum trebuie să achite o notă de plată de 7 milioane de lei. Această sumă reprezintă contravaloarea folosirii abuzive a unei suprafețe de 12.700 de metri pătrați din domeniul public începând cu anul 2014, fără a plăti taxe pentru aceasta.

„Hotărârea judecătorească definitivă obligă societatea GPG Company SRL la plata către Primărie a 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință)”, a declarat Primăria Timișoara.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au transmis că vor evacua ștrandul pentru a crea pe malul Begăi un culoar verde de recreere.

„În timp ce oamenii onești din orașul nostru și-au construit afaceri plătindu-și chiriile, șmecherii de la Termal nu au plătit de 10 ani nimic. Este încă o victorie în campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begăi. Eu am ales să nu închid ochii și merg mai departe. Luptăm ca să recuperăm nu doar terenurile, dar și averile care s-au făcut din ocuparea lor ilegală. Suntem în instanță ca să cerem inclusiv răspunderea personală a administratorului pentru recuperarea sumelor. Vrem să amenajăm un Coridor de Agrement Urban unde timișorenii să se poată plimba, să poată face sport și să se relaxeze”, a afirmat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În iunie 2021, Primăria Timișoara a inițiat o acțiune în instanță pentru evacuarea imediată a persoanelor care ocupă ilegal acea zonă. Deși cazul se afla pe rolul Tribunalului Timiș, acesta va fi repus pe agenda instanței după victoria obținută de Primărie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Primăria intenționează să continue demersurile pentru evacuare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006288 (s)