News Flash:

„Ce te învață școala poți învăța gratis, din alte surse, în doar 10 luni”

În această dimineață, site-ul Ministerului Educației a fost atacat de hackeri

8 Mai 2023
316 Vizualizari | 0 Comentarii

Astăzi dimineață, românii care au încercat să acceseze pagina oficială a Ministerului Educației au fost întâmpinați de un mesaj care îndemna elevii să nu mai participe la orele de curs, deoarece acestea ar fi o pierdere de timp: "Ce te învață școala poți învăța gratis, din alte surse, în doar 10 luni".

În plus, mesajul postat pe site-ul Ministerului Educației astăzi dimineață susținea că sistemul de educație din România este extrem de prost și critica incompetența profesorilor. În ultimele luni, mai multe pagini web ale unor instituții oficiale au fost compromise de hackeri.

„Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023.

Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale. 

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri", se precizează într-o informare a Ministerului Educaţiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006527 (s)