News Flash:

Veste rea pentru iubitorii de cireșe

Mai durează până când vom mânca cireșe de mai, iar prețurile nu vor fi tocmai mici

4 Mai 2023
325 Vizualizari | 0 Comentarii

Vestea rea pentru cei care așteptau cu nerăbdare să savureze cireșele românești de mai: va mai trebui să așteptăm și nu trebuie să sperăm la prețuri mici. În luna aprilie, am avut episoade de ger care au afectat pomii și florile s-au ofilit, ceea ce a dus la o primă recoltă compromisă.

De obicei, primele cireșe românești ar fi trebuit să apară pe piață în aproximativ o săptămână, dar șansele de a găsi cireșe de mai din livezile noastre sunt destul de mici. Aceasta se datorează vremii capricioase din ultima perioadă, conform Observator.

Turcinești, o localitate din județul Gorj cunoscută sub numele de "Comuna de cireșari", este locul cu cele mai bogate recolte de cireșe din România. Aici, cireșele au fost întotdeauna o sursă importantă de venit pentru oamenii din zonă. În alți ani, la începutul lunii mai, localnicii recoltau deja prima recoltă, dar acum oamenii nu mai au ce să culeagă din pomii lor, potrivit sursei citate.

Nu a mai rămas nimic din cauza faptului că în luna trecută a nins, iar pomii erau în floare la acea vreme, astfel încât totul este compromis. Oamenii spun că speranța lor se află în recolta de luna viitoare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)