News Flash:

Parcursul în cupele europene continuă

Farul joacă în turul al doilea al preliminariilor UEFA Conference League cu armenii de la FC Urartu

27 Iulie 2023
286 Vizualizari | 0 Comentarii

FC Farul Constanța își va continua drumul în cupele europene, după ce a fost eliminată din preliminariile UEFA Champions League de echipa Sheriff Tiraspol din Moldova. Acum, echipa se va confrunta cu FC Urartu din Armenia în turul al doilea al preliminariilor UEFA Conference League.

Primul meci al dublei cu echipa armeană va avea loc joi, la Ovidiu, începând cu ora 20:30. Farul nu traversează o perioadă prea bună, mai ales că managerul tehnic al echipei, Gheorghe Hagi, este foarte nemulțumit de jocul elevilor săi. După victoria cu 4-1 împotriva echipei FC Voluntari, Hagi a declarat că, în ciuda scorului, jocul prestat de constănțeni a fost extrem de slab.

Mai mult decât atât, Hagi a anunțat că vor fi făcute schimbări în echipă începând cu toamna, ceea ce ar putea însemna că mai mulți fotbaliști din echipă ar putea părăsi Farul.

O altă problemă pentru echipă este forma extrem de slabă a starului echipei, Denis Alibec. Acesta nu a reușit să se remarce nici în meciurile cu Sheriff Tiraspol din Moldova, dar nici în meciurile din campionatul României. Cu toate acestea, Hagi mizează în continuare pe Alibec, care rămâne cel mai valoros jucător al echipei.

În ciuda dificultăților, Farul poate conta pe puștiul-minune, Adrian Mazilu, care a fost vândut în Premier League la Brighton, dar va rămâne la Constanța până la finalul acestui an, reprezentând un avantaj pentru echipă.

Cu privire la FC Urartu, echipa armeană a fost preluată de omul de afaceri armean stabilit în Rusia, Dzhevan Cheloyants, care a cumpărat o mare parte din acțiunile clubului în 2016. Echipa era cunoscută sub numele de FC Banants până în 2019, când a fost redenumită oficial FC Urartu.

Antrenorul lui FC Urartu este rusul Dmitri Gunko (47 de ani), care a activat zece ani la clubul Spartak Moscova. Gunko a venit la FC Urartu anul trecut de la rivala Ararat Erevan.

Echipa FC Urartu are în componență câțiva internaționali armeni, precum mijlocașul ofensiv Grigoryan și fundașii Margaryan, Piloyan și Ghazaryan. În vară, au transferat și pe nigerianul naturalizat armean, Ugochukwu Iwu, fost la Rubin Kazan. În schimb, echipa a pierdut golgheterul său din sezonul trecut, ucraineanul Khylobas, plecat în Kazahstan.

FC Urartu este o echipă multinațională, cu jucători din țări precum Ghana, Rusia, Brazilia, Ucraina, Nigeria, Muntenegru și Franța, inclusiv atacantul Sanogo, fost jucător la cluburi precum Arsenal, Ajax și Toulouse.

Echipa își dispută meciurile de acasă pe stadionul Urartu din districtul Malatia-Sebastia din Erevan, care are o capacitate de 4.860 de locuri.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007049 (s)