News Flash:

Victorie în turul al doilea preliminar al Europa Conference League

Farul Constanţa a învins formaţia armeană FC Urartu cu scorul de 3-2

28 Iulie 2023
308 Vizualizari | 0 Comentarii

Echipa Farul Constanța a obținut o victorie importantă în fața formației armeană FC Urartu, cu scorul de 3-2 (2-2), în meciul desfășurat joi seara, la Ovidiu, în manșa întâi din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Echipa Farul a reușit să înscrie de trei ori în poarta adversarilor, prin golurile marcate de Tudor Băluță în minutul 27, Adrian Mazilu în minutul 45+4 și Ionuț Larie în minutul 90+5. Pe de altă parte, echipa Urartu a punctat de două ori, prin Artem Maksimenko în minutul 23 și Ivan Zotko în minutul 38.

"Oaspeții au punctat de două ori în primele 45 de minute din tot atâtea ocazii, dar Farul a egalat mereu, prima dată prin Băluță (șut de la 20m), apoi prin Mazilu cu un execuție splendidă în min.45+4. Partea secundă a adus noi ocazii importante la poarta armenilor, Băluță, Riva sau Alibec fiind foarte aproape de reușită.

A înscris însă căpitanul Ionuț Larie, în min.90+5, aducând un succes pe deplin meritat al alb-albaștrilor, a spus Farul pe site-ul oficial".

În meciul disputat, echipa Farul Constanța, sub comanda managerului tehnic Gheorghe Hagi, a evoluat în următoarea formulă: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu (în minutul 88 înlocuit de Boli), Borza (în minutul 63 înlocuit de Sîrbu) - Băluță, Nedelcu, Grameni (în minutul 46 înlocuit de Artean) - Mazilu (în minutul 88 înlocuit de Mateus), Alibec, Benchaib (în minutul 46 înlocuit de Ronaldinho). Pe bancă, au stat ca rezerve: Buzbuchi - Queiros, Vînă, Vianna, Sali, N. Popescu, Banu.

Echipa Urartu, sub conducerea antrenorului Dmitri Gunko, a aliniat următoarea formulă: Melikhov - Tsymbaliuk, Piloyan, Zotko (în minutul 79 înlocuit de Ghazaryan) - Antwl, Salou, M. Junior (în minutul 70 înlocuit de Orbiliz), Margaryan - Moglievets (în minutul 14 înlocuit de Aghasaryan) - Maksimenko (în minutul 79 înlocuit de Dzhiklia), Grigoryan (în minutul 79 înlocuit de Mirzoyan). Rezervele echipei au fost: Umreyan - Abakumov, Melkonyan, Barry, Stojanovic, Polyakov.

În tribune, a fost prezent fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo, tatăl lui Rivaldinho, care este jucător al echipei Farul.

Meciul s-a încheiat cu victoria echipei Farul Constanța, scor 3-2, în turul 2 preliminar al Europa Conference League. Returul va avea loc pe 3 august, pe stadionul Bananţ din Erevan.

După meci, antrenorul echipei Farul Constanța, Gheorghe Hagi, a declarat că formația sa încearcă să facă față pe ambele fronturi în acest început de sezon, dar recunoaște că în competițiile europene este mult mai dificil.

"Suntem o echipă imprevizibilă care vrea să joace fotbal. Noi învăţăm, nu suntem o echipă consolidată care e obişnuită să câştige an de an, creştem. Ştim că avem un lot bun, cu jucători talentaţi, însă pentru noi e atipic să jucăm din 3 în 3 zile şi nu e uşor. Încercăm să facem faţă pe ambele fronturi, însă în Europa e mult mai greu. Când vrei să faci performanţă trebuie să faci sacrificii", a declarat Hagi la postul Digisport.

Farul joacă în Europa Conference League după ce a fost eliminată de Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008352 (s)