News Flash:

Municipiul Oradea, la ceas aniversar. Primarul Bolojan spera ca tinerii sa nu mai plece din oras

13 Octombrie 2013
1451 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a declarat sambata, cu ocazia Zilei Orasului,  ca pentru viitor si-ar dori ca tinerii oradeni sa ramana tot mai multi acasa si sa nu mai plece în alte locuri.

'Sper ca si despre perioada pe care noi o traim sa se discute la nivelul lucrurilor bune care mi-as dori sa se întample aici si în anii urmatori. Ma gandesc la tot ce tine de dezvoltarea acestui oras, la prosperitatea lui, un oras în care tinerii raman tot mai mult acasa si nu pleaca în alte locuri,' a precizat Bolojan.

El si-a manifestat încrederea si speranta ca asa cum generatiile actuale îsi amintesc de epocile trecute ale orasului, cu personalitati de marca precum Emanuil Gojdu, Ady Endre, arhitectul Rimler Karoly sau avocatul Aurel Lazar, se va vorbi la fel si de perioada contemporana.

'Vreau sa le multumesc tuturor prietenilor acestui oras, celor cu care consiliul municipal si primaria au lucrat în acest oras, celor care detin pozitii în administratia locala, judeteana si nationala si cu care am derulat proiecte în favoarea orasului Oradea. Doresc sa salut si sa multumesc tuturor oamenilor care au fost, sunt si vor fi buni cetateni ai municipiului Oradea', a declarat, sambata, în sedinta festiva, primarul Ilie Bolojan.

Sedinta festiva a Consiliului local Oradea a amintit doua evenimente majore din istoria orasului: data de 12 octombrie 1918, zi în care la Oradea, în casa dr. Aurel Lazar, se semneaza Declaratia de Independenta a Romanilor din Transilvania, dupa care acest document este citit la Adunarea de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, si data 12 octombrie 1944, ziua în care Oradea este eliberata de catre armata romana, cu numai cateva zile înainte de eliberarea ultimului oras romanesc, Carei.

De asemenea, al treilea eveniment important sarbatorit este împlinirea a 900 de ani de la prima atestare documentara a orasului.

Ziua Municipiului Oradea, 12 octombrie, mai este marcata printr-o o demonstratie de tir cu arcul medieval, depuneri de coroane la Statuia Ostasului Roman, la Casa memoriala si statuia avocatului Aurel Lazar. Programul zilei va mai cuprinde concerte în aer liber si alte activitati festive, lansarea a 900 de baloane care vor simboliza cei 900 de ani de la atestarea documentara a orasului, focuri de artificii.


ady endre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006776 (s)