News Flash:

Primaria se judeca cu un notar dupa ce a pierdut Cinema Studio

12 Octombrie 2013
1856 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria incearca sa recupereze cladirea in care a functionat Cinema Studio din centrul Timisoarei, pe care RADEF a “dat-o” unei timisorence caz social, in contul unei datorii. Viceprimarul Traian Stoia a anuntat, vineri, ca municipalitatea va da in judecata notarul care a facut actele pentru intabularea cladirii, unde a inclus si terenul, ceea ce este ilegal, spune Stoia. Problema este insa ca notariatul este in Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, marturiseste viceprimarul.

Va reaminitim ca edilul Timisoarei a prezentat inca de saptamana trecuta situatia cladirii in care a functionat Cinema Studio, care a fost data de RADEF in schimbul unei datorii de 200.000 de euro, unei timisorence care locuieste in Zona Polona, fiind caz social. Cu alte cuvinte, femeia ar fi “imprumutat” cu aceasta suma Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor Romania Film.


“Doamna Nada Rusimovici este proprietara si pe terenul pe care sta cinematograful, ceea ce este ilegal si constituie procedura de a reintra in patrimoniul primariei. Noi trebuie sa atacam notarul acela care a facut actele si a trecut terenul. Acolo e punctul slab al tranzactiei. Deschidem proces pentru nerespectarea legii. Nu prea mai aveam mare lucru de facut daca oamenii astia nu luau si terenul. Dupa parerea mea, suta la suta recuperam cinema-ul”, a explicat Stoia.

Potrivit viceprimarului, notarul care a facut actele pentru intabulare a trecut pe hartii si terenul. Or, asta nu trebuia sa se intample.

“OCPI trebuie sa intabuleze indiferent ca actul e bun sau nu. E abuz in serviciu, sunt niste chestii care trebuie reluate de catre Guvern. Doamna asta a scos 200 si ceva de mii de euro din seiful de la Polona si a imprumutat o regie a statului. Nu mai aveau sa-i dea inapoi si au zis ca-i dau cinematograful. Cladirea s-a dat in plata in locul a celor 200.000 de euro, la notar apare si terenul, ca intabulat. Desi n-au consiliu de administratie, tranzactia e semnata de directorul economic”, a mai spus Traian Stoia.

Asadar, Primaria Timisoara contraataca, iar edilul este convins ca va recupera cladirea din centrul Timisoarei.


“Ei au facut greseala ca si-au intabulat si terenul, ceea ce e total ilegal. Pe chestia asta o sa-i atacam intr-un nou proces, in care vizam si preluarea proprietatii. Ca notariat ei au lucrat cu o doamna notar de prin Rosiorii de Vede si mai o localitate din judetul Ilfov”, a conchis Stoia.

stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006072 (s)